СБУ затримали коригувальника ракетного удару по Краматорську

По "гарячих слідах" Служба безпеки України затримала коригувальника російського ракетного удару по цивільному об'єкті в Краматорську.

Українські контррозвідувальні служби змогли ідентифікувати та затримати російського агента, який коригував ракетний удар по Краматорську 27 червня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт пресцентру СБУ.

27 червня російський агент отримав завдання від російських спецслужб дізнатись про роботу популярного закладу харчування у Краматорську, куди часто навідуються не лише українці, а й іноземні журналісти перед відправкою на фронт.

Затриманий агент виконав завдання російських спецслужб та відзняв переповнений людьми заклад харчування та припарковані поруч з ним автомобілі. Далі коригувальник передав матеріали російській розвідці, а російські сили здійснили удар по переповненому людьми цивільному об’єкту.

СБУ повідомляє, що затриманим виявився мешканець Краматорська, який працював на місцевому підприємстві.

"Агент рф обов’язково буде відповідати перед українським судом", - заявили у СБУ.

Нагадаємо, що внаслідок російського ракетного удару по Краматорську загинуло 10 людей, серед яких виявилось троє неповнолітніх - 17-річна дівчина та сестри-близнюки 14 років. Ще понад 60 людей зазнали поранень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський аналітик вважає, що Росія навмисно атакувала цивільний об’єкт у Краматорську.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на ракетний удар по Краматорську та цинічна заява російського депутата щодо російських атак по цивільних об'єктам в Україні. Попри це, представник ЄС засудив російський удар по Краматорську та вказав, що Росія вчергове здійснила воєнний злочин.