Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ "задокументувало" російського блогера Артемія Лєбєдєва
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ "задокументувало" російського блогера Артемія Лєбєдєва

Він сприяв рашистам

21 березня 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

Службою безпеки України задокументовано злочинну діяльність російського блогера – Артемія Лебедєва, який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції. За даними спецслужби, там він відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та "розганяв" його через свою півмільйонну аудиторію у соцмережах. Про це повідомляють "Коментарі"​​ з посиланням на інформацію пресслужби СБУ.

СБУ "задокументувало" російського блогера Артемія Лєбєдєва

Артемій Лебедєв - відомий російський блогер та дизайнер

Артемій Лебедєв заснував студію, що виконала понад 4055 робіт, серед яких фірмові стилі, книги, журнали, знаки, логотипи, графічні та фізичні інтерфейси, сайти, об'єкти промдизайну та промграфіки, вітрини. Серед клієнтів його студії — Microsoft, Яндекс, Samsung, Київстар GSM, Nokia, PeopleNet, Альфа-Банк. На Світовому Економічному Форумі (World Economic Forum) був анонсований перелік Молодих Світових Лідерів 2008. Одним з трьох представників Росії було названо Артемія Лебедєва.

Наприкінці квітня 2016 року без відповідного дозволу Державної прикордонної служби України він відвідав території Луганської та Донецької областей, що знаходяться під контролем терористів та військових збройних сил Росії, внаслідок чого Центром "Миротворець" Артемій Лебедєв був внесений до бази даних осіб підозрюваних у скоєнні злочинів проти громадської безпеки.

23 січня 2022 року президент України Володимир Зеленський запровадив проти 52 громадян Росії і, зокрема, щодо Артемія Лебедєва, санкції. Вони запроваджені на п'ять років і передбачають блокування активів та зупинення операцій із виведення капіталу з України. 

Окрім Артемія Лєбєдєва, до зору СБУ потрапили ще декілька поплічників окупантів. Зокрема, СБУ повідомила про підозру окупаційному очільнику Запорізької АЕС Юрію Чернічуку, який до тимчасової окупації регіону займав посаду заступника головного інженера. Також звинувачення висунуто колишньому заступнику начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. 

Тим часом, в розвідці розповіли скільки росіян щомісяця мобілізує Росія. А також стало відомо, яку пропозицію під час візиту до Москви Путіну зробив лідер КНР.

Окрім цього, стало відомо про реакцію російських командирів на поразку рашистів під Вугледаром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини