Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ опублікувала ексклюзивне відео повернення українців з полону
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ опублікувала ексклюзивне відео повернення українців з полону

З полону звільнили ще 49 українців, – ексклюзивне відео СБУ

13 вересня 2024, 16:48
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України показала ексклюзивні кадри повернення з ворожого полону 49 українців та українок 13 вересня, інформує портал "Коментарі".

СБУ опублікувала ексклюзивне відео повернення українців з полону

Повернення полонених. Фото: Володимир Зеленський

На відео звільнені військовополонені обіймають представників СБУ, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, цілують рідну землю та співають гімн України.

"Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими", – зазначили в Службі безпеки.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, загалом від початку повномасштабного вторгнення вдома 3569 українців. Сьогодні відбувся 56-й обмін військовополонених.

За довгий час вдалося також повернути жінок – 23 українки вдома, на рідній землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В сьогоднішньому обміні полоненими повернулися бійці "Азову" 15 військовослужбовців тодішнього полку "Азов" НГУ повертаються додому після понад 2 років полону. "Азовці" потрапили до обміну вперше за тривалий час. Це група переважно з жінок. Про це повідомили у Патронатній службі "Азову".

Читайте також: 49 українців повернулися з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні люди. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує портал "Коментарі".

Зокрема, серед цивільних – Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць "Азовсталі". Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук. За словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, стан здоровʼя повернутих дуже тяжкий, багато з них втратили десятки кілограмів ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини