Головна Новини Суспільство події В сьогоднішньому обміні полоненими повернулися бійці «Азову»
commentss НОВИНИ Всі новини

В сьогоднішньому обміні полоненими повернулися бійці «Азову»

15 військовослужбовців тодішнього полку "Азов" НГУ повертаються додому після понад 2 років полону

13 вересня 2024, 14:53
Поділіться публікацією:

"Азовці" потрапили до обміну вперше за тривалий час. Це група переважно з жінок. Про це повідомили у Патронатній службі "Азову", інформує портал "Коментарі".

В сьогоднішньому обміні полоненими повернулися бійці «Азову»

Повернення полонених. Фото: Олена Толкачова

З травня 2023 року та липня, коли з Туреччини повернулися командири "Азову", не відбувалося жодних великих обмінів.

Нещодавно очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що пріоритетом у майбутніх обмінах полоненими з Російською Федерацією будуть тяжко поранені, жінки, та всі, хто захищав "Азовсталь".

"Кожен і кожна, хто витримав полон, отримали дуже важкий і травматичний досвід. Тож Патронатна служба "Янголи Азову" бере під свою опіку військових, які пройшли через полон, і буде забезпечувати їх лікування, реабілітацію та відновлення.

Для кожної родини, яка сьогодні побачить і почує голос своєї найріднішої людини, це — найщасливіший момент із лютого 2022 року.

Але ми повинні далі боротися за всіх тих воїнів "Азову", які досі в полоні Росії", – зазначили у службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

49 українців повернулися з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні люди. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує портал "Коментарі".

Зокрема, серед цивільних – Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць "Азовсталі". Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук.

За словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, стан здоровʼя повернутих дуже тяжкий, багато з них втратили десятки кілограмів ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини