Головна Новини Суспільство Війна з Росією Санкції проти РФ: у якому проханні Індія відмовила США
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти РФ: у якому проханні Індія відмовила США

Індія відмовилася вводити санкції проти російського телеканалу на прохання США

16 вересня 2024, 15:52
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Індії відповіло відмовою на прохання Вашингтона запроваджувати санкції проти російського пропагандистського телеканалу Russia Today (RT). Як передає портал "Коментарі", про це пише індійська газета The Hindu, з посиланням на інформовані джерела.

Санкції проти РФ: у якому проханні Індія відмовила США

Канал Russia Today. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у п'ятницю, 13 вересня, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти Russia Today, зазначивши, що медіаорганізація, яка має офіси по всьому світу, є "рупором російського розвідувального апарату".

"Уряд Сполучених Штатів залишає за урядом Індії та урядами інших країн право самостійно визначати порядок акредитації цих організацій", – заявив речник посольства США Крістофер Елмс.

Він додав, що Вашингтон робитиме все можливе, щоб якнайбільше цивілізованих демократичних країн наслідували приклад США.

Видання The Hindu, посилаючись на свої джерела, зазначає, що на початку вересня представники Вашингтона зв'язалися з МЗС Індії і закликали приєднатися до обмежень для боротьби з російською дезінформацією. Однак у Нью-Делі заявили, що санкції США не стосуються індійської сторони.

Один з індійських чиновників зазначив, що країна не дотримується односторонніх обмежень, які не були схвалені ООН. Інше джерело сказало, що заборона медіаорганізацій демонструє подвійні стандарти з боку західних країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Моді направить посланця до Путіна: говоритиму про мир в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — подвійні стандарти Моді: ЗМІ дізналися, як Індія продовжує допомагати Путіну продовжувати війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини