Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рух до Бахмута триває: у ЗСУ розповіли, скільки вдалося відвоювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Рух до Бахмута триває: у ЗСУ розповіли, скільки вдалося відвоювати

ЗСУ рухаються до Бахмута, тільки за добу просунулися на 150-1700 м

18 травня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Українські військові просунулися вперед на бахмутському напрямку на відстань від 150 до 1700 метрів за добу, знищивши в боях 130 окупантів і полонивши 4. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Східного угрупування ВСУ.

Рух до Бахмута триває: у ЗСУ розповіли, скільки вдалося відвоювати

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України... У ході боїв наші підрозділи, незважаючи на те, що зараз немає переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за добу від 150 до 1700 м вдалося нам пройти", – зазначив Сергій Черуватий.

За його словами, окупанти змушені тікати, коли "їм добре насипають". У той же час Череватий зазначив, що противник все ж таки намагається взяти майже повністю знищений ним же Бахмут.

Зокрема, росіяни 487 разів вдарили зі ствольної та реактивної артилерії по українським позиціям. Також сталося 25 бойових зіткнень, 6 авіанальотів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росіяни не відмовилися від своєї ідеї посилювати просування на Донбасі, оскільки до району Бахмута перекидається дуже багато їхніх військ. При цьому, згідно з даними Міноборони України, ЗСУ продовжують наступ навколо міста, у самому Бахмуті продовжує атакувати ПВК "Вагнер". Паралельно з цим розгортається дивна історія навколо ватажка цієї ПВК – Євгена Пригожина, якого, за деякими даними, Кремль намагається виставити зрадником . Про що говорить зараз навколо Бахмута і Пригожина – у військовому, політичному та інформаційному сенсі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — РФ збирається посилити наступальні операції: в ISW назвали напрямок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини