Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка: Росія та Україна наступають на двох різних ділянках фронту на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка: Росія та Україна наступають на двох різних ділянках фронту на Донбасі

Британська розвідка сигналізує Росія та Україна одночасно просуваються на Донбасі

16 січня 2023, 11:00 comments1145
Поділіться публікацією:

Ці вихідні пройшли дуже "гаряче" на Кремінській та Бахмутській ділянках Донбаського фронту, де тривали запеклі бої. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міноборони Великобританії у Twitter.

Розвідка: Росія та Україна наступають на двох різних ділянках фронту на Донбасі

Війна в Україні. Фото: Getty Images

За інформацією британської розвідки, станом на 15 січня ЗСУ майже напевно зберігали позиції в Соледарі, на північ від Бахмута, перед атак атак найманців "Вагнера".

Бойові дії навколо Кремінної характеризувались складною серією локальних атак та контратак у лісистій місцевості.

"Однак загалом ЗСУ продовжують поступово просувати свою лінію фронту на схід, на околицю міста Кремінна", — наголошується у зведенні.

Британські розвідники наголошують, за останні 6 тижнів і Росія, і Україна досягли обмежених успіхів у різних секторах.

"У цих обставинах ключове оперативне завдання для обох сторін полягає у тому, щоб формувати з'єднання незадіяних, боєздатних військ, які можуть використати тактичні успіхи для створення оперативних проривів", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Туреччина готова сприяти локальному припиненню вогню в Україні, попереджаючи, що ні Москва, ні Київ не мають військових засобів, щоб виграти війну. Про це заявив радник турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана із зовнішньої політики Ібрагім Калін. Як розцінюєте цю заяву та перспективи її втілення? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини