Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розумна війна. Українську операцію з повернення Херсона викладатимуть у військових академіях
commentss НОВИНИ Всі новини

Розумна війна. Українську операцію з повернення Херсона викладатимуть у військових академіях

Україна провела вдалу операцію зі звільнення Херсону, яка ймовірно потрапить у підручники для вивчення ведення війни.

20 листопада 2022, 12:39
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дії ЗСУ зі звільнення Херсона ймовірно потраплять до підручників з військової справи, адже це справжній тріумф у боротьбі з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на матеріал кореспондента німецького видання Welt Альфреда Хакенсбергера.

Розумна війна. Українську операцію з повернення Херсона викладатимуть у військових академіях

Воїни ЗСУ у звільненому Херсоні. Фото: з відкритих джерел

Генерал Сергій Суровікін звернувся до міністра оборони Шойгу 9 листопада з проханням вивести російську армію з Херсону. За два дні ЗСУ без бою увійшла у звільнений Херсон.

"Після всебічної оцінки ситуації пропоную перенести оборону на лівий берег Дніпра. Залишення військ на обмеженій ділянці з того боку безперспективно", — повідомив російський генерал.

Німецький кореспондент наголошує, що ЗСУ змогли перемогти і змусити Росію залишити Херсон за допомогою західної зброї.  Саме завдяки високоточній артилерії українці повернули Херсон під свій контроль. Хакенсбергер виділяє серед усього Panzerhaubitze 2000 з Німеччини, гармати Caesar з Франції, Krab з Польщі та американські системи Himars, які були вирішальними.

Цією зброєю ЗСУ постійно знищували склади боєприпасів, військові бази, місця постачання та логістичні вузли. Завдяки такій тактиці українські військові змогли сповільнити, а з часом і зупинити постачання зброї.

"Без ефективного постачання жодна армія не може вести війну", — пише Альфред Хакенсбергер.

Німецький кореспондент підсумовую дії ЗСУ, говорить, що українці спалили мости, знищили понтонні переправи та ізолювали військових на правому березі Дніпра. Така стратегія на виснаження спрацювала і Україна перемогла ворога своєю розумною військовою операцією.

"Незабаром її викладатимуть у військових академіях як ідеальний приклад розумної війни", — вважає кореспондент німецького видання Welt.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як українці вітали воїнів ЗСУ, які звільнили Херсон.

Також "Коментарі" писав про американця, який вісім місяців переховувався в Херсоні від російських окупантів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини