Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американець вісім місяців переховувався в Херсоні. Що він говорить про російські спецслужби
commentss НОВИНИ Всі новини

Американець вісім місяців переховувався в Херсоні. Що він говорить про російські спецслужби

Громадянин США пережив окупацію Херсону разом з іншими Українцями. Чоловіка ледь не спіймали російські спецслужби

18 листопада 2022, 17:35 comments6263
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Американський вчитель, який протягом восьми місяців успішно уникав переслідування в окупованому Херсоні, сказав, що втік лише тому, що російські служби безпеки не були ані професійними, ані розумними. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання The New York Times.

Американець вісім місяців переховувався в Херсоні. Що він говорить про російські спецслужби

Тімоті Моралес. Фото: Lynsey Addario

Тімоті Моралес приїхав в Україну викладати англійську мову. Проживаючи у Херсоні, чоловік опинився під російським обстрілом та окупацією. Американець боявся виходити на вулицю, адже його могли схопити ФСБ. Росія звинувачує американців, садить їх у в’язниці, а потім обмінює на своїх громадян, які перебувають за ґратами в США за злочини.

Чоловік більшість часу проводив на одній з квартир і був досить обережний. Але одного на нього натрапив патруль ФСБ, який вирішив його допитати. Американець пояснив спецслужбовцям поганою російською, що він нібито Тімоті Джозеф, а приїхав в Україну з Ірландії. Росіяни не дуже повірили американцю і запитали в сусідів чи той говорить правду. Старша жінка підтвердила історію Тімоті, чим змогла обдурити ФСБ.

Чоловік згадує, що це змінило його точку зору, адже американець стверджує, що став параноїком. Тімоті швидко зібрав речі та переїхав на іншу квартиру. Тімоті Моралес вважає, що втік від росіян через одну причину.

"Вони не були найрозумнішими людьми у світі", — говорить американець.

Після звільнення Херсону чоловік планує залишити місто.

Раніше портал "Коментарі" публікували відео з кадрами звільненого Херсону. На очах у місцевих сльози радості від приходу ЗСУ.

Також "Коментарі" писали про те, що українські військові ловлять солдатів Росії в деокупованому Херсоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини