Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розстріл росіянами військовополоненого: Україна пообіцяла відплату
commentss НОВИНИ Всі новини

Розстріл росіянами військовополоненого: Україна пообіцяла відплату

В мережі опубліковано шокуюче відео

6 березня 2023, 16:24 comments11829
Поділіться публікацією:

В мережі опубліковано відео, на якому рашисти розстрілюють беззбройного українського військовополоненого за його відмову зняти український шеврон та слова "Слава Україні". Голова Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував відео, пообіцявши російським  окупантам відплату за скоєний військовим злочин.

Розстріл росіянами військовополоненого: Україна пообіцяла відплату

Перший кадр з шокуючого відео

"Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їх національної нікчемності та слабкості, — написав Андрій Єрмак. — За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї". 

Нагадаємо, що правовий статус військовополоненого визначено Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими від 1949 року. Відповідно до статті 12 Конвенції, військовополонені перебувають в руках ворожої держави, а не окремих осіб чи військових частин, які взяли їх у полон. Незалежно від відповідальності, яку можуть нести окремі особи, держава, що тримає в полоні, відповідає за поводження з військовополоненими. 

Згідно з Конвенцією з військовополоненими необхідно завжди поводитись гуманно. Будь-який незаконний акт чи бездіяльність з боку держави, що тримає в полоні, які спричиняють смерть або створюють серйозну загрозу здоров'ю військовополоненого, що перебуває під її охороною, забороняються та будуть розглядатись як серйозне порушення Конвенції. Зокрема, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню або медичним чи науковим експериментам будь-якого характеру, які не обгрунтовані потребою в проведенні медичного, стоматологічного або стаціонарного лікування військовополоненого та не здійснюються в його інтересах.

Під час проведення Нюрнбергського трибуналу над нацистами після Другої світової війни одним зі звинувачень, які їм було висунуто — вбивства та жорстоке поводження з військовополоненими та військовослужбовцями країн, з якими Німеччина перебувала в стані війни, а також з особами, що знаходилися в плаванні у відкритому морі.

Тим часом стало відомо, чому росіяни поспішають з наступом, Зеленський зібрав Ставку, щоб обговорити ситуацію в Бахмуті. Також своє бачення ситуації у цій фортеці висловив американський генерал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини