Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американський генерал розповів про значення Бахмута у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський генерал розповів про значення Бахмута у війні

Ллойд Остін розповів, яке значення матиме вихід Збройних сил України з Бахмута для російської армії та загалом війни в Україні.

6 березня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що вихід українських сил з Бахмута не стане переломним моментом у війні для Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Американський генерал розповів про значення Бахмута у війні

Американський генерал Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

Американський генерал Ллойд Остін під час свого візиту до Йорданії дав пресконференцію, де відповів на питання про ситуацію в Україні. Міністр оборони Сполучених Штатів вважає, що вихід Збройних сил України з міста Бахмут буде мати символічне значення, проте такий крок не означатиме, що Кремль зміг переломити хід війни.

"Я думаю, що це більше символічна цінність, ніж стратегічна та оперативна цінність", — сказав Остін на пресконференції в Йорданії та додав, що "падіння Бахмута не обов’язково означатиме, що росіяни змінили хід цієї боротьби".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі президента розповіли, чи збираються ЗСУ залишити Бахмут. Михайло Подоляк стверджує, що ситуація в східноукраїнському місті складна, проте Україна продовжує вести вуличні бої. Подоляк також додав, що підірваний міст ускладнив для ЗСУ ланцюги доставки, проте українські сили знайшли альтернативні шляхи забезпечення армії у Бахмуті.

Також "Коментарі" писали, що український генерал Михайло Маломуж розповів, де росіяни відкриють другий фронт. На думку українського військового це можливо після того, як армія РФ не зможе отримати успішні дії на сході та почне шукати нові місця, зокрема на півдні України, а саме в Запорізькій, Херсонській областях. Маломуж вважає, що так росіяни спробують закрити українськи контрнаступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини