Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росію вигнали з європейської інституції
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію вигнали з європейської інституції

На цей раз - омбудсмена РФ Тетяну Москалькову

11 квітня 2023, 18:00
Поділіться публікацією:

Омбудсмена РФ Тетяну Москалькову виключили із членів ENNHRI - Європейської мережі національних інституцій з прав людини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Росію вигнали з європейської інституції

Российский омбудсмен Татьяна Москалькова

"Це вперше за історію існування об’єднання, коли виключають одного із членів, — повідомляє український Координаційний штаб. - Підставою проведення голосування стало те, що омбудсмен РФ провадила свою діяльність в спосіб та всупереч меті, яка визначена Статутом ENNHRI".

Як розповідають українські учасники Європейської мережі, під час свого виступу омбудсмен Російської Федерації заявила про вихід із Європейської мережі національних інституцій з прав людини, напевно, передчуваючи негативний результат голосування для їхньої інституції. Також вона використовувала наративи російської пропаганди про "біолабораторії США в Україні" та згадувала про порушення прав людини у Франції під час протестів, що чути від представника країни-агресорки  було дуже дивно.

"Росія не звертає уваги на порушення прав людини з їхнього боку: вбиває, обстрілює ракетами мирні міста, катує, руйнує домівки, викрадає українських дітей, утримує в полоні цивільне населення та не дотримується Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Росія чинить геноцид нашого народу і порушує всі норми міжнародного гуманітарного права тому і має бути виключена зі всіх міжнародних організацій. Світ бачить правду і робить висновки", — кажуть в українському Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. 

На думку українських представників Європейської мережі національних інституцій з прав людини, російська інституція Уповноваженого з прав людини "не відповідає меті існування інституції з прав людини в цілому" та "використовує європейські платформи для висловлення політичних гасел із російської пропаганди".

Тим часом, окупанти натякнули, що невдовзі у Криму може стати небезпечно

Росіяни посилили мінування під Енергодаром.

А НАТО продовжує будувати логістичні центри на східних кордонах ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини