Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський терорист заявив, що розкрив план України у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський терорист заявив, що розкрив план України у Курській області

Ігор Гіркін вважає, що бої в Курській області РФ масштабна військова операція України для відвернення уваги з іншого напрямку.

18 серпня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський терорист, воєнний злочинець та колишній полковник ФСБ Ігор Гіркін заявив, що військова операція України у Курській області є відволікаючим маневром. За його словами, від України слід очікувати іншого, головного удару по російській армії.

Російський терорист заявив, що розкрив план України у Курській області

Ігор Гіркін відреагував на бої в Курській області. Фото з відкритих джерел

Засуджений за екстремістські повідомлення у Росії, Ігор Гіркін написав з в’язниці листа своїй дружині Мирославі Регінській у якому вказав, що уважно слідкує за ситуацією на фронті. За словами російського терориста, Україна почала військову операцію у Курській області РФ, щоб відволікти російську армію від головного удару – по Криму.

"Щодо ситуації на фронті: уважно стежу. Вважаю удар укрів у Курській області був відволікаючим. Слід очікувати іншого — головного, в якому вони залучають основні свої резерви та авіацію (F-16). Найімовірніше, у Кримському напрямку", — заявив Гіркін.

Україна 6 серпня порвала російський кордон та почала військову операцію у Курській області. Українським військовим вдалось захопити в полон сотні російських військових, а також взяти під свій контроль десятки населених пунктів РФ. В Україні ціллю боїв у Курській області називають захист українського населення через постійні обстріли росіянами Сумської області. Аналітики вказують, що таким чином Україна також може змусити Росію забрати частину своїх військ з фронту в Україні для відбиття атаки у Курській області.

Ігор Гіркін, також відомий як Ігор Стрєлков — російський терорист, воєнний злочинець, який брав участь у диверсіях в Криму та сході України у 2014 році. В Україні відкрито проти Гіркіна кілька кримінальних справ: умисне вбивство, диверсія, вчинення дій на шкоду суверенітету, тероризм. Нідерланди у 2019 році оголосили Гіркіна у міжнародний розшук через його причетність до збиття Боїнга MH-17. У 2024 році був засуджений на 4 роки колоній за два дописи в телеграм-каналі, які у Росії визнали екстремістськими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко вважає український наступ на Курську область спробою України спровокувати Росію до ядерного удару.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія готова "віддати" Україні 45 км Курської області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини