Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський корабель відкрив вогонь у бік торгового судна у Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський корабель відкрив вогонь у бік торгового судна у Чорному морі

Військовий корабель РФ, що патрулює в Чорному морі застосував попереджувальні постріли для перевірки судна, яке рухалось в бік України.

13 серпня 2023, 15:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський військовий корабель здійснив попереджувальні постріли по вантажному судні під прапором Палау в Чорному морі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Російський корабель відкрив вогонь у бік торгового судна у Чорному морі

Вантажне судно Sukru Okan. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони РФ оприлюднило заяву у якій вказується, що військовий корабель "Василь Биков", який патрулює у Чорному морі здійснив попереджувальні постріли у бік торгового корабля Sukru Okan. Згідно з заявою судно проігнорувало запит росіян, які вимагали здійснити обшук корабля.

"Для примусової зупинки судна був відкритий попереджувальний вогонь з автоматичної зброї", — сказано у заяві Міноборони РФ.

Після обстрілів російські військові використали вертольоти Ка-29 та зійшли на палубу Sukru Okan. Вони провели обшуки та залишили судно.

Росіяни стверджують, що судно Sukru Okan з портовою пропискою у Стамбулі попрямував до українського порту в Ізмаїлі.

Нагадаємо, що 17 липня Росія залишила Чорноморську зернову ініціативу, яка дозволяла Україні після перевірок російських інспекцій безпечно експортувати товари. Таким кроком Росія намагається здійснити блокаду чорноморських портів України, а Міноборони стверджувало, що буде проводити перевірки кораблів, які рухаються в бік українських портів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові аналітики вважають необхідним для Заходу готувати українські війська до тривалого протистояння проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що диктатор Володимир Путін потрапив у пастку України після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини