Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російських студентів відправлять відновлювати Маріуполь
commentss НОВИНИ Всі новини

Російських студентів відправлять відновлювати Маріуполь

У лютому-травні 2022 року його атакували та зруйнували збройні сили РФ

13 червня 2023, 19:40
Поділіться публікацією:

Понад 2,5 тисячі російських студентів відправлять відновлювати залізниці Байкало-Амурської магістралі. Ще понад тисячу студентів буде направлено цього літа брати участь у відновленні окупованого Росією Маріуполя. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявила заступник голови уряду Росії з питань соціальної політики Тетяна Голікова.

Російських студентів відправлять відновлювати Маріуполь

Зруйнований Росією Маріуполь

Загалом, за словами Голікової, цього року до студзагонів приєднаються понад 200 тисяч людей. Як передає "Сибір.Реалії", російська віце-прем'єр заявила, що студенти РФ вже взяли участь у відновленні меморіального комплексу "Саур-Могила" у так званій "ДНР", а в окупованій Луганській області російські студенти беруть участь "у медичних та гуманітарних місіях" .

У Росії студентів також працевлаштовують на підприємства оборонно-промислового комплексу. За твердженням Голікової, цього року понад 35 тисяч студентів по всій країні безкоштовно освоюватимуть програми професійного навчання за робочими спеціальностями, що дасть їм можливість працювати на об'єктах Росатому, Газпрому, Російської залізниці та багатьох інших великих компаній.

Нагадаємо, що бої за Маріуполь почалися 25 лютого 2022 року, наступного дня після початку вторгнення російських військ на Україну. 2 березня українські війська, що знаходилися в Маріуполі, опинилися в оточенні і почалася блокада міста. 13 квітня заблокована на металургійному комбінаті імені Ілліча 36-а бригада морської піхоти ЗСУ зробила спробу прориву, внаслідок чого частина бійців вийшла на територію промислового комплексу "Азовсталь" (об'єднавшись там із військовими з полку "Азов"), а частина – потрапила до металургійного комбінату імені Ілліча.

Блокада Маріуполя викликала гуманітарну катастрофу, залишивши тисячі людей без дому, доступу до електроенергії, води та опалення – голова Міжнародного Комітету Червоного Хреста назвав масштаби страждань мешканців Маріуполя безмірними. 350 тисяч людей вимушено залишили Маріуполь, в якому до війни мешкали близько 450 тисяч людей. На 16 червня ООН підтвердила загибель 1348 мирних громадян, зокрема 70 дітей, під час бойових дій у Маріуполі реальна кількість загиблих мирних жителів обчислюється тисячами. Понад дві тисячі українських вояків взято в полон. Мешканці обмежені у свободі виїзду та повернення до Маріуполя.

Тим часом, у Росії заявили про намір створити в Україні "санітарну зону".

Стрєлков-Гіркін прогнозує відступ росіян і два нові удари України.

А журналісти назвали найпопулярніші автобренди Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини