Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські війська на передовій швидко деградують: у ISW назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська на передовій швидко деградують: у ISW назвали причину

Російська армія знову відчуває дефіцит солдатів, як це вже було напередодні харківської та херсонської операцій

7 липня 2023, 09:07 comments6658
Поділіться публікацією:

Російські війська добре зміцнили свої позиції, готуючись до контрнаступу ЗСУ, але не змогли зібрати необхідну кількість резервів. Саме тому війська країни-агресора швидко виснажуються, не витримуючи темпу війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська на передовій швидко деградують: у ISW назвали причину

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти проаналізували повідомлення російських воєнкорів, які скаржаться на командування, яке не встигає проводити ротацію військ. Через це боєздатність військ РФ суттєво знижується. Зокрема, росіяни, які потрапили під мобілізацію і яких Москва перекинула в Запорізьку область, перебувають на фронті ще з жовтня 2022 року без будь-якої ротації. Один із російських блогерів прямо визнав, що ці люди досі на передовій, бо їх нікому замінити. Немає підготовлених і навчених людей, які могли б зайняти їхні позиції.

"Відмова від проведення будь-якої ротації, швидше за все, призведе до швидшої деградації російських формувань, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України", – прогнозують американські аналітики.

Також російські воєнкори звинуватили російських вертольотників у фальсифікації бойових дій: ударні вертольоти регулярно завдають ударів по вже знищеній українській військовій техніці. Воєнкори вважають, що Міноборони Росії може використовувати ці неодноразові влучання по одній цілі, щоб повідомляти завищені втрати українців і подавати російські оборонні операції як надзвичайно ефективні.

Зазначимо, також в Інституті вивчення війни назвали напрямки, де ЗСУ найбільше розвивають успіх, продавлюючи оборону ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії тривають уже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини