Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські спецслужби залучають українських підлітків до підривної діяльності, - СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські спецслужби залучають українських підлітків до підривної діяльності, - СБУ

Тінейджерів вербують та координують через інтернет

29 березня 2023, 12:41
Поділіться публікацією:

СБУ встановила, що російські спецслужби залучають дітей до фейкових мінувань в Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ. Причому це відбувається навіть в умовах війни.

Російські спецслужби залучають українських підлітків до підривної діяльності, - СБУ

Затримання

Зокрема, співробітники спецслужби виявили групу тінейджерів, яка неодноразово анонімно "мінувала" державні установи та соціальні  об’єкти в Києві та інших містах України. Так, у жовтні минулого року вони повідомили про "мінування" 14 місцевих судів. Для координації діяльності підлітків російські спецслужби створили інтернет-спільноту. До неї також залучали підлітків з інших регіоноів України.  

Розсилку повідомлень, щоб не бути виявленими, підлітки здійснювали за допомогою анонімайзерів. Організатором групи виявився  неповнолітній мешканець Чернігівської області. Вже йому через месенджер ставив завдання представник російської спецслужби.

Тим часом, стало відомо, що росіяни використовують криптобіржі для спонсорства війни. Рашисти просунулися в Бахмуті. А експерти пояснили, чи справді Пригожин мітить на місце Путіна. 

"Пригожин справді останнім часом почав вкладати гроші в просування себе як серйозної фігури, — зокрема, кажуть вони. — Я не знаю, чи збирається він іти в президенти, чи стати міністром оборони, головою Генштабу. Але нещодавно я зробила shorts і поставила на своєму каналі в YouTub момент, де Пригожин жорстко критикує Міноборони РФ та Генштаб. Нарікає, що його позбавили зв'язку, боєприпасів. І в останні дні відбувається пекло у коментарях. Схоже, є якась бото-ферма, яка працює на Пригожина. І вона просто тисячами виплескує коментарі у стилі "Пригожин — молодець, його треба в міністри оборони, у президенти" тощо".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини