Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни використовують криптобіржі для спонсорства війни: відомі суми транзакцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни використовують криптобіржі для спонсорства війни: відомі суми транзакцій

Біржі криптовалют перетворились на майданчики, які спонсорують війну проти України. Дослідники з'ясували через які криптобіржі надходить найбільше коштів на спонсорування війни.

29 березня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни використовують криптобіржі для спонсорства війни: відомі суми транзакцій

Росіяни використовують криптовалюту для обходу санкцій. Фото з відкритих джерел

Аналітики HAPI Labs, що займаються дослідженнями та розслідуваннями в криптокриміналістиці за допомогою інструментів аналізу даних з'ясували, що криптобіржі допомагають уникати санкцій та стали майданчиками, що спонсорують війну проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз HAPI Labs.

Після повномасштабного вторгнення в Україну, ЄС постійно розширює список осіб, що підпадають під санкції і таким чином намагається обмежити спонсорство російської армії. Проте росіяни знаходять засоби, як оминути санкції. Одним з таких варіантів стали криптобіржі.

Наприклад, так звана волонтерка Анастасія Міхайловская збирала гроші на амуніцію, дрони та зимові речі для російської армії. Як повідомляє ресурс Coindesk, Міхайловская змогла з 24 лютого отримати понад 6,36 ETH і 25 000 USDT починаючи з 24 лютого, тобто близько 34 тис. доларів. Інше військове угрупування "Русич", на яке США наклали санкції змогло зібрати понад 2,7 BTC, 30 ETH і 88 000 доларів США, що становить понад 212 тис. доларів.

Аналітики HAPI Labs здійснили аналіз транзакцій гаманців, які спонсорували війну проти України. Згідно з їх дослідженнями виявили, що у 2022 році понад 40 млн доларів було переведено через криптобіржі. Лідером серед таких операцій стала криптобіржа Binance, через яку здійснили майже 96% транзакцій.

Росіяни використовують криптобіржі для спонсорства війни: відомі суми транзакцій - фото 2

Проте у HAPI Labs також з’ясували про пожертвування, які надходять від криптобірж на гаманці, що спонсорують війну. З Binance було здійснено перекази на суму понад 34 тис. доларів. На другому місці виявилась збанкрутіла в кінці року біржа FTX – з переказами на суму в 32, 6 тис. доларів. 

Росіяни використовують криптобіржі для спонсорства війни: відомі суми транзакцій - фото 3

"Гаманці, які беруть участь у фінансуванні військової агресії, часто не блокуються біржами більше пів року, попри запити правоохоронних органів", — повідомляють дослідники HAPI Labs.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримала економічні поступки від західних партнерів.

Також "Коментарі" писали про те, що у Пентагоні назвали головну потребу ЗСУ на полі бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини