Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни просунулися в Бахмуті, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни просунулися в Бахмуті, - ISW

Висновки аналітиків Інституту вивчення війни

29 березня 2023, 11:39
Поділіться публікацією:

Сили ПВК "Вагнер", ймовірно, зайняли промисловий комплекс AZOM на півночі Бахмута та продовжують досягати успіхів у місті. Вони захопили ще 5% міста. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на висновки аналітиків Інституту вивчення війни.

Росіяни просунулися в Бахмуті, - ISW

Фортеця Бахмут

"28 березня російські воєнкори широко заявляли, що бойовики Вагнера захопили комплекс АЗОМ і працюють над очищенням території від залишків українських сил. Ці твердження відносно узгоджуються з наявними візуальними доказами російської присутності в комплексі AZOM, — кажуть аналітики ISW. — Геолокаційні кадри, опубліковані 26 березня, показують, як воєнний кореспондент російського видання "РИА Новости" з очевидною легкістю пересувається територією комплексу, що вказує на те, що "Вагнер", ймовірно, контролює достатню частину заводу, щоб у відносній безпеці приймати представників ЗМІ. Кореспондент РІА Новини Сергій Шилов додатково відвідав АЗОМ 28 березня і зазначив, що зараз бойові дії перемістилися в промзону на південь від АЗОМу".

На думку аналітиків ISW, ймовірно також, що бойовики Вагнера підійшли ближче до центру Бахмута, захопили міський ринок і дійшли до Палацу культури. На підтвердження цього аналітики посилаються на кадри бойових дій української піхоти, яка веде перестрілку з російськими військами біля Палацу культури та центрального ринку в центрі міста Бахмут.

- Вагнер, ймовірно, працює над консолідацією успіхів у північному та центральному Бахмуті, щоб просунутися до центру міста та розширити свою зону контролю на західний Бахмут. За оцінками ISW, російські сили просунулися ще на п’ять відсотків Бахмута за останні сім днів і наразі вони окупували приблизно 65 відсотків міста, — стверджують експерти.

Тим часом, заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про медійні задачі противника відносно Бахмуту. Зеленський пояснив, що може статися, якщо Україна не втримає Бахмут. А у РНБО відповіли, чи Путін розмістить ядерну зброю в Білорусі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини