Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Мінобороні розповіли про медійні задачі противника відносно Бахмуту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мінобороні розповіли про медійні задачі противника відносно Бахмуту

Оборона Бахмута триватиме, кажуть в Мінобороні

29 березня 2023, 10:51
Поділіться публікацією:

Ворог продовжує концентрувати найбільші свої наступальні  спроможності на Бахмутському напрямку. Паралельно він акумулює і всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр, передають "Коментарі".

В Мінобороні розповіли про медійні задачі противника відносно Бахмуту

Бахмут тримає оборону

"Власне, так і виглядає інформаційно-психологічне підкріплення військових дій, — каже заступник міністра оборони. — Наразі противник відпрацьовує медійно три задачі: підірвати довіру нашого суспільства і військових до рішень командування по Бахмуту, демотивувати і психологічно ослабити наше військо, спровокувати наше військове керівництво на помилкові дії. Для цього вони намагаються змістити акценти у темі Бахмута і нівелювати те, що є нашою перевагою — розумне і грамотне планування операцій. Зміщений акцент — розглядати Бахмут як апокаліптичну подію та робити з цих боїв поділ реальності на "до" і "після". Цей психологічний трюк використовується для навіювання потрібних ідей і наративів ворога".

На думку посадовиці, "коли суспільство сприймає бої в Бахмуті  як фактор, який кінцевим чином вплине на хід війни, — це дає  можливість ворогу просувати в інфополе вигідні для них сценарії наших дій". Зокрема, стверджує Ганна Маляр, надміру накручене наближенням "кінця" перелякане суспільство за задумом ворога повинно почати тиснути на військово-політичне керівництво щодо припинення оборонних дій.

- Це і є в чистому виді ІПСО з метою впливу на прийняття військових рішень, — каже Ганна Маляр.

Окрім цього, Ганна Маляр перелічила меседжі, які використовує зараз ворог:  нібито рішення тримати Бахмут політичні, нібито Бахмут нема сенсу тримати там майже все в оточенні, нібито героїзм українських бійців "роздуває українська пропаганда".

Ганна Маляр також озвучила українське бачення ситуації навколо цього міста-фортеці: "Ми обороняємо Бахмут так само віддано, як кожен інший населений пункт. Застосування наших сил і засобів визначається не політичною доцільністю, а тим, які ресурси необхідні для відсічі ворогу та виконання бойових завдань на даному напрямку. Оборона Бахмута наразі обумовлена оперативно-тактичною доцільністю, а рішення, приймаються грамотні, виважені та спрямовані на виконання актуальних оборонних задач", — каже посадовиця. - "Обороняти Бахмут будуть до тих пір, поки нам це буде необхідно з точки зору виконання військових оборонних задач". 

Тим часом, Зеленський розповів, що може статися, якщо Україна не втримає Бахмут. А у РНБО відповіли, чи Путін розмістить ядерну зброю в Білорусі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини