Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські приманки: армія Путіна почала використовувати нову тактику на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські приманки: армія Путіна почала використовувати нову тактику на війні

Армія РФ виготовляє два нових типи безпілотників, якими виявляє позиції ППО на території України.

29 липня 2024, 11:11
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія почала використовувати дешеві дрони виготовлені з фанери та пінопласту, щоб виявити позиції української протиповітряної оборони.  Про це розповів речник української військової розвідки Андрій Черняк у коментарі Reuters.

Російські приманки: армія Путіна почала використовувати нову тактику на війні

Російські дрони. Фото з відкритих джерел

Андрій Черняк заявив, що Росія впродовж останніх 2-3 тижнів здійснила щонайменше п’ять атак використавши нову тактику на війні. Російські війська застосовують два нових типи безпілотників, виготовлені з фанери та пінопласту. 

За словами представника української розвідки, один тип безпілотника несе камеру та SIM-карту українського мобільного телефону за допомогою якої надсилає зображення російським військовим.

"Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, де стоять кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються отримати картину, де розташовані всі наші ППО", — сказав Андрій Черняк.

Інший тип дешевих безпілотників, які почали використовувати росіяни нагадують макети іранських ударних дронів Shahed, однак вони не мають вибухового заряду. За словами Черняка, через схожість дрона, його все одно потрібно збити, що також покаже розташування українських систем ППО.

Черняк пояснює, що такі дрони коштують близько 10 тис. доларів, що менше за вартість іранських дронів. Крім того, ракети, які їх збивають набагато дорожчі за дрони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про випадок, коли український дрон атакував дерев'яною палицею російський безпілотник.

Також "Коментарі" писали про спробу російського окупанта заховатись від українського дрона у купі протитанкових мін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини