Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські легіонери звернулися до Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські легіонери звернулися до Пригожина

Командир легіону "Свобода Росії" записав звернення до ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина

5 червня 2023, 17:02
Поділіться публікацією:

Після того, як бєлгородський губернатор В'ячеслав Гладков не дотримався свого слова і не з'явився, як обіцяв, на зустріч із представниками Російського добровольчого корпусу для звільнення російських полонених, командир ще однієї групи російських добровольців – легіону "Свобода Росії" – звернувся до Євгена Пригожина. Про це повідомляють "Коментарі".

Російські легіонери звернулися до Пригожина

Легіон "Свобода Росії"

У своєму зверненні боєць з позивним "Цезар" висловив свою явну повагу до Пригожина, заявивши, що у них спільне прагнення, щоб "росіяни не проливали кров росіян". Вони пропонують Пригожину поміняти російських військовослужбовців та прикордонників, які перебувають у полоні, на командира 72 бригади Романа Вінівітіна. Останнього напередодні взяли в полон вагнерівці, звинувативши його в тому, що його підлеглі мінували майбутні шляхи пересування загонів ПВК "Вагнер". Згідно з припущенням Пригожина, таким чином йому намагався влаштувати "публічну прочуханку" Шойгу.

"Ми вважаємо, що ви та сама людина, з якою ми можемо говорити і домовлятися, — заявив боєць із позивним "Цезар". — Ми пропонуємо вам обміняти підполковника Романа Вінівітіна на бійців російської армії та прикордонників, які перебувають у нас у полоні. Обмін ми пропонуємо без якихось додаткових умов. Для того, щоб це було гарантією того, що росіяни не будуть проливати кров росіян. Деталі обміну ми пропонуємо вам узгодити окремо. Дякую, що вислухали нас. Честь маю"

Слідом за цим вийшла заява Російського добровольчого корпусу, якою добровольці, напевно, дезавуювали заяву своїх "колег" по антипутінському опору:

"Всіх взятих у полон військовослужбовців ЗС РФ, бійці РДК, відповідно до обіцянок даних на відео командиром РДК, передали українській стороні. Вони будуть обміняні на українських військовослужбовців відповідно до офіційної процедури. Якщо представник ЛСР із позивним "Цезар" володіє власними полоненими, він, безумовно, має право вести переговори про їхній обмін", — заявили у своїй заяві представники РДК.

Саме представники останнього підрозділу брали найбільш активну участь у рейдах до Бєлгородської області РФ.

Пригожин у своєму коментарі пропозицію Легіону де-факто відкинув, заявивши, що Вінівітін перебуває не в полоні, а затриманий і переданий слідчим органам РФ.

Тим часом, у Бельгії розпочали розслідування можливого використання її зброї у рейдах у Росії.

Генерал Міллі оцінив підготовку України до контрнаступу та попередив про небезпеку.

А Олексій Арестович прокоментував перспективи українського контрнаступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини