Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал Міллі оцінив підготовку України до контрнаступу та попередив про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал Міллі оцінив підготовку України до контрнаступу та попередив про небезпеку

Американський генерал підкреслив, що атаки безпілотників територією Росії підвищують ризик ескалації, і США за цим "дуже, дуже уважно" спостерігають

5 червня 2023, 16:35
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Україна "дуже добре підготовлена" до контрнаступу проти Росії, "ще зарано говорити про результати". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США, генерал Марк Міллі, пише "CNN".

Генерал Міллі оцінив підготовку України до контрнаступу та попередив про небезпеку

Марк Міллі. Фото: з відкритих джерел

"Вони перебувають у війні, яка є загрозою для існування самої України та має більше значення для решти світу – для Європи, дійсно для США, але також і для всього світу", — заявив Міллі.

Відповідаючи на запитання щодо атаки невідомих безпілотників територією Росії, у тому числі Москві та Білгороду, американський генерал зазначив, що ризик ескалації є завжди, і США за цим "дуже уважно" стежать.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ на радіостанціях вийшло звернення Путіна про загальну мобілізацію: у Кремлі відреагували.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю Лі Хуей, який здійснив візити до Києва, Москви, а також європейського турне, заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів. Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Штати заохочуватимуть зусилля третіх держав (Бразилії, Китаю тощо) щодо припинення конфлікту, але за умови, що вони відповідатимуть Статуту ООН та передбачатимуть суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Аналогічного погляду, як відомо, дотримується українська сторона. Коли може визріти реальний ґрунт для переговорів? Чому той же Китай швидше відтягує їх, економічно та політично підтримуючи Росію, ніж наближає? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини