Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни заявили про зупинення всіх блоків ЗАЕС: у чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни заявили про зупинення всіх блоків ЗАЕС: у чому небезпека

Після зупинки всіх блоків ЗАЕС росіяни окупанти можуть готувати провокації

6 травня 2023, 14:50 comments6306
Поділіться публікацією:

Російські окупанти заявили про нібито зупинення роботи всіх блоків Запорізької АЕС. Росіяни можуть готувати провокації на тимчасово захоплених теренах Запорізької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

Росіяни заявили про зупинення всіх блоків ЗАЕС: у чому небезпека

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Сьогодні окупаційний "директор" Запорізької АЕС Юрій Черничук заявив, що нібито всі блоки станції, яку захопили росіяни, зупинено.

"Підстав для занепокоєння немає. Усі блоки зупинені. Устаткування обслуговується відповідно до всіх необхідних регламентів за суворого контролю норм радіаційної безпеки", — заявив колаборант.

Міський голова Мелітополя припускає, що російські окупанти можуть готувати провокації, в яких потім звинуватить українських військових.

"Поряд з евакуацією мешканців прифронтових зон та втечею колаборантів, показова істерія загарбників схожа на підготовку до провокацій, у яких звинуватить ЗСУ", — зазначив він.

Іван Федоров закликав мешканців окупованих населених пунктів уникати масових скупчень та триматися подалі від місць перебування окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські загарбницькі війська розмістили у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) військову техніку та вибухівку . Як повідомляє Державна інспекція з ядерного регулювання, про ці факти заявили представники МАГАТЕ під час щотижневої наради з питань комунікації між кризовим центром (IEC) МАГАТЕ та Держатомрегулювання щодо діяльності місії МАГАТЕ на майданчику Запорізької АЕС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на тлі розмов, що йдуть місяць, про майбутній контрнаступ ЗСУ, почастішали атаки дронів – як по території України, так і по території Росії, а також тимчасово окупованого Криму. Незважаючи на те, що ЗСУ знищують близько 80% дронів, що запускаються росіянами, атаки, з підключенням ракет, продовжуються. А на території РФ все частіше горять паливні склади, які, за даними британської розвідки, дуже вразливі для безпілотників. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" війну ракет, дронів та ППО, яка є частиною спільної російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини