Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни залишають ЗАЕС: у ГУР розповіли, хто вже поїхав
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни залишають ЗАЕС: у ГУР розповіли, хто вже поїхав

За інформацією ГУР, окупанти поступово залишають ЗАЕС, у разі аварії наказали звинувачувати Україну

30 червня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Російські окупанти зменшують присутність на захопленій Запорізькій АЕС. Якщо станеться аварія, персоналу, який все ще залишається на об'єкті, дали вказівку – звинувачувати Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

Росіяни залишають ЗАЕС: у ГУР розповіли, хто вже поїхав

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "Росатому", які керували діями росіян", — йдеться у повідомленні.

Росіяни вже озвучили останню дату, на яку персоналу наполегливо рекомендують залишити об'єкт. Так до 5 липня працівникам, які уклали контракти із "Росатомом", потрібно залишити ЗАЕС. Ключовий напрямок евакуації – анексований Крим.

"На сьогоднішній день відомо про від'їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Цивільного та заступника станції із забезпечення Губарєва", — зазначає українська розвідка.

Зазначимо, що раніше про рішення росіян підірвати Запорізьку АЕС заявив президент України Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія, незважаючи на періодичні погрози, не наважиться завдати по нашій країні ядерного удару. Тим часом президент США Джо Байден не виключає такої можливості. У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни, ймовірно, готуються вчинити теракт на Запорізькій АЕС. Про що говорять ядерні ігри Росії – і до чого вони можуть призвести? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/2497

Новини