Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни захопили два населених пункти та мають просування на гарячому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни захопили два населених пункти та мають просування на гарячому напрямку

Окупаційні війська зайшли у два населених пункти

8 жовтня 2024, 11:37 comments1461
Поділіться публікацією:

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили, що ворог окупував Желанне Перше на Донеччині та Стельмахівку Луганської області, а також просунувся у Максимільянівці, що на Покровському напрямку.

Росіяни захопили два населених пункти та мають просування на гарячому напрямку

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Росіяни просуваються: у ЗСУ натякнули, яке місто може повторити долю Вугледара

Російські загарбницькі війська продовжують посилювати тиск у Донецькій області. Найгарячіше зараз на Торецькому напрямку. Бої вже ведуться у самому місті, і ситуація там напружена. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла речник Оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

Спікер зазначила, російські загарбники з самого ранку починають і не припиняють запеклі штурми. "Бої ведуться буквально за кожен під'їзд. Росіяни зайшли на східну околицю міста, дещо просунулися вулицею Центральна, у напрямку шахти Центральна. Але ситуація постійно змінюється, то ми відбиваємо у них вогневі пункти, то вони десь знищують наші. Але ми їх постійно відновлюємо та намагаємося повертати те, що захопили окупанти, і не даємо їм просунутися”, – зазначила Бобовнікова.

Вона зазначила, що напружена обстановка зараз не тільки в Торецьку. На північний захід від Нью-Йорка є селище Неліпівка. І зараз бої точаться саме за нього.

Читайте також: Вугледарські "ждуни" радо зустріли окупантів після захоплення міста (ВІДЕО)

У Вугледарі місцеве населення, яке не бажало евакуюватися на територію України, зустріло окупантів з розкритими обіймами. Відео зустрічі окупантів з місцевими опублікував журналіст Андрій Цаплієнко, пише портал "Коментарі".

Люди на  відео зазначають, що з 2014 року перебували в умовній "окупації" збоку України, жаліються, що їх називали сепаратистами та пригнічували. У свою чергу окупант на відео заявив, що усіх їх все одно евакуюють з міста, можливо у когось є родичі у росії. А також ворожий військовий не розуміє, чому їх називають "окупантами".

Зазначимо, що місто Вугледар було окуповане на цьому тижні, коли українські військові, щоб не потрапити в оточення, вийшли з позицій на більш вигідні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини