Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вигадали ще один фейк про Leopard в Україні: у Міноборони ФРН відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вигадали ще один фейк про Leopard в Україні: у Міноборони ФРН відповіли

Окупантам "привидилися" німецькі солдати в Україні

25 вересня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Російські пропагандистські ЗМІ почали активно публікувати неправдиві новини про нібито знищення в Україні танка Leopard із екіпажем із ФРН. Щоб розвінчати брехню росіян, на фейк довелося безпосередньо реагувати Міністерству оборони Німеччини. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "DW".

Росіяни вигадали ще один фейк про Leopard в Україні: у Міноборони ФРН відповіли

Танки Leopard 2. Фото: з відкритих джерел

Російські мас-медіа продовжують поширювати неправду про війну в Україні. Так вони поширили інформацію про те, що нібито розвідники ЗС РФ "знищили переданий Україні танк Leopard з німецьким екіпажем, що складається зі Збройних сил Німеччини".

Західні журналісти відреагували блискавично і звернулися до Міноборони ФРН за роз'ясненнями щодо таких публікацій про "екіпаж із Бундесверу". У відповідь офіційний Берлін дав більш ніж лаконічна, але вичерпна відповідь.

"В Україні немає німецьких танкових екіпажів", — заявив один із офіційних представників Міноборони Німеччини у відповідь.

Зазначимо, у пропагандистській новині росЗМІ про "німецький танковий екіпаж" говорилося, що цю історію розповів один із російських вояк, що воює в Запорізькій області України. Нібито він "добре знає німецьку", і стверджував, що весь екіпаж знищеного танка ЗСУ Leopard загинув, а механік-водій, який отримав серйозне поранення, нібито почав кричати: "Nicht schießen" — тобто "Не стріляй" німецькою. А далі нібито цього механіка допитали росіяни і той зізнався, що він не просто доброволець, а "військовослужбовець Бундесверу", і весь екіпаж танка був "з однієї роти", але вижити не вдалося, бо після поранення втратили багато крові.

Читайте також на порталі "Коментарі" — без цього значного прориву ЗСУ на півдні не буде: у США назвали 3 ключові умови.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що може підштовхнути Київ та Москву до переговорів – якийсь подальший сценарій війни. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

25 вересня 2023, 08:08

Ага. Скоро будут Ф-16 с американскими пилотами. А потом - летающие тарелки с масианами. Походу, Медведев там все СМИ спаивает. Или там все такие - одни квасят и пишут, вторые - квасят и верят.


Новини