Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни відступили в районі Андріївки: ЗСУ пояснили, чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни відступили в районі Андріївки: ЗСУ пояснили, чому це важливо

ЗСУ впритул наблизилися до того, щоб взяти Бахмут в оточення

25 липня 2023, 14:04
Поділіться публікацією:

Андріївка Донецької області, в районі якої українські захисники вибили окупантів, дозволяє практично взяти супротивника у Бахмуті у кільце. У такому разі ворожим військам залишатись у Бахмуті буде вкрай небезпечно. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Росіяни відступили в районі Андріївки: ЗСУ пояснили, чому це важливо

Сергій Череватий. Фото: із відкритих джерел

"Вона (Ред. — Андріївка) як і будь-які населені пункти навколо Бахмута дозволяють завершувати операцію з оточення Бахмута і витіснити або взяти в кільце ворога", — зазначив Сергій Череватий.

За його словами, у ворога вже зовсім немає переваги, росіяни розуміють, що їм точно доведеться відходити із раніше захопленого міста-фортеці, саме тому вони активно мінують позиції. Тому перед штурмовими операціями всі підрозділи проходять потужну підготовку та злагодження.

Сергій Черуватий розповів, що українці навчаються, як долати мінні поля, справлятися з протитанковими ровами. Тут дуже сильно допомагають німецькі мостоукладачі Biber.

Зазначимо, в інтерв'ю українській службі "BBC" командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що для того, щоб повернути Бахмут під контроль України, вже створені всі умови, але з набагато меншими втратами, ніж це було у російських загарбників під час штурму міста-фортеці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни вважають, що відсутність підкріплення та ротацій у близький тил для відпочинку змушує російські війська відступати без можливості повернути втрачені позиції на Запорізькому фронті та на південь від Бахмута Донецької області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини