Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни розпочали підготовку до "евакуації" з півночі Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни розпочали підготовку до "евакуації" з півночі Криму

У Центрі національного спротиву побачили, що росіяни знову влаштували пограбування в окупованому Криму, мабуть, готуючись до можливого відходу

9 червня 2023, 12:55
Поділіться публікацією:

Російські окупанти розпочали підготовку до переміщення населення та викрадення матеріально-культурних цінностей із півночі Криму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу "Центру національного опору".

Росіяни розпочали підготовку до "евакуації" з півночі Криму

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Росіяни віддали розпорядження окупаційним адміністраціям на півночі тимчасово окупованого півострова щодо підготовки "евакуації", — пише прес-служба.

Було віддано вказівки щодо списку населення на примусове вивезення вглиб півострова або на територію Росії. Також підготовка вже відбулася у місті Армянськ.

Зазначається, що насамперед противник збирається вивезти: представників окупаційних адміністрацій та їхні сім'ї; техніку та документи; матеріально-культурні цінності

"Центр національного опору дякує місцевому підпіллю за інформацію та списки причетних до діяльності окупаційних адміністрацій — кожен понесе покарання і відповідатиме за скоєне", — додає прес-служба.

Зазначимо, легіон "Свобода Росії", який воює на боці України проти путінського режиму, звернувся до жителів Криму із закликом про сприяння російською та кримсько-татарською мовами. Російські військові опозиціонери чітко дали зрозуміти, що Крим – український, а його повернення – лише справа часу. Раніше начальниця прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що російські окупанти гадають над варіантами виходу з Криму. Про що говорять дані заяви та перспективи звільнення Криму, зокрема після підриву Каховської ГЕС? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на кримчан чекають великі труднощі: Аксьонов проговорився про проблему в Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини