Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни придумали масштабну перепону для ЗСУ. Не допоможуть дрони і HIMARS
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни придумали масштабну перепону для ЗСУ. Не допоможуть дрони і HIMARS

Росіяни збудували 30-кілометровий «цар-потяг», щоб перешкодити просуванню ЗСУ. Як повідомив «24 каналу» військовий експерт Петро Черник, ця ідея для окупантів, на жаль, буде успішною, передає портал «Коментарі»

15 лютого 2024, 18:06 comments1591
Поділіться публікацією:

Росіяни, на жаль, вдосконалюються, щоб завадити наступу Збройних сил України, про це заявив Петро Черник. У цьому контексті він згадав будівництво окупантами так званого "цар-потягу", який має 30 км і складається із понад 2000 вагонів.

Росіяни придумали масштабну перепону для ЗСУ. Не допоможуть дрони і HIMARS

Цар-потяг

Як говорить Черник, якщо окупанти приварять цю конструкцію дот рейок і залиють бетон, а потім встановлять "вогневі гнізда", то вона стане надзвичайно серйозною перепоною, яку не зможуть пробити дрони з бойовими частинами 5-7 кілограмів. Також, додав він, не допоможуть і HIMARS, адже ракети до нього коштують мільйони доларів.

"Це дуже солідні гроші, тому за допомогою HIMARS ми також не роздовбаємо це. Навіть для класичної артилерії це буде доволі серйозна перешкода, тому я б не насміхався над цим явищем. У Росії понад 1 мільйон 200 тисяч вагонів різних класів, калібрів і тому подібне. Це величезна кількість, 30 кілометрів – це багато",
– підкреслив Черник.

Проте в цьому "цар-потязі" є і практичний момент. Експерт нагадав, що 90% забезпечення окупантів проводиться залізницею, і на тій ділянці є дві гілки.

Також Черник не виключає, що з допомогою "цар-потягу" окупанти хочуть прикрити своє постачання від ударів ЗСУ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни вибудували "цар-потяг", який є специфічною інженерною спорудою, ефективність якої наразі оцінити складно. Експерти не виключають, що для його будівництва були використані вагони, які росіяни вкрали у України на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військового експерта Дениса Поповича, росіяни прийняли нестандартне рішення і побудували "цар-потяг". За його словами, таким чином окупанти планують його використовувати як фортифікаційну споруду у разі наступу ЗСУ на Донеччині. При цьому експерт відзначив, що такий потяг може утруднити просування Сил оборони, тому, можливо, є зміст планувати так операцію, щоб його обійти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24tv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван

15 лютого 2024, 19:47

Ігор, на тебе, як головного кандидата, вже чекає палата №6. Після видалення пухлини з твого мозку може з'явиться надія на зменшення рівня маячні, яку ти тут постійно несеш.

Ігор

15 лютого 2024, 18:50

Будь-де будь-коли всі кроки ворога завжди випереджають малоправославних. Засліплена пропагандою Покора не здатна на творчість.Так в нас представник Націонал-бандерівська робітнича партія України, НБРПУ (нім. Nationale Bandera-Arbeiterpartei der Ukraine, NBADU) фінаншист Гетманцев вийшов до узурпованих безперспективних, став на тіло Шмигаля у калюжі і поінформував нижню касту, як буде вирішуватись фінансове питання потужної мобілізації м'яса. Так у Германії Гитлера замість прем'єра була голограма, а всі керівні питання вирішували представники нацистської керівної партії. Здається в нас і програшне командування - голограми. Мій Фюрер, у проміжках між приступами, веде до останнього, щоб підвищити ціну Путіну!


Новини