Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для будівництва «цар-потягу» росіяни ймовірно використали вкрадені в України вагони
commentss НОВИНИ Всі новини

Для будівництва «цар-потягу» росіяни ймовірно використали вкрадені в України вагони

Росіяни вибудували «цар-потяг», який є специфічною інженерною спорудою, ефективність якої наразі оцінити складно, вважають в моніторинговому проекті DeepState, передає портал «Коментарі»

13 лютого 2024, 14:41
Поділіться публікацією:

За інформацією моніторингового проекту, "цар-потяг" складається з 2100 вагонів, його довжина – 30 км. Там не виключають, що для його будівництва були використані вагони, які росіяни вкрали у України на тимчасово окупованих територіях.

Для будівництва «цар-потягу» росіяни ймовірно використали вкрадені в України вагони

Цар-потяг

Експерти відзначають, що "цар-потяг" є суцільною конструкцією із товарних вагонів, які розташовані на залізничній гілці, що тягнеться від селища Оленівка до Волновахи.

"Задумка зрозуміла - перешкода для просування Сил оборони. ЇЇ цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий"
, – пише DeepState.

Разом з тим, в Інституті вивчення війни повідомили, що супутникові знімки від 10 травня 2023 року та 6 і 10 лютого 2024 року свідчать, що за останні дев'ять місяців російські війська побудували довгу лінію вагонів, що простягнулася від окупованої Оленівки до Волновахи. Найймовірніше, окупанти будуть використовувати "цар-потяг", щоби утруднити наступ ЗСУ. Хоча в ISW припускають, що "росіяни могли зібрати потяг і для інших цілей".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військового експерта Дениса Поповича, росіяни прийняли нестандартне рішення і побудували "цар-потяг". За його словами, таким чином окупанти планують його використовувати як фортифікаційну споруду у разі наступу ЗСУ на Донеччині. При цьому експерт відзначив, що такий потяг може утруднити просування Сил оборони, тому, можливо, є зміст планувати так операцію, щоб його обійти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 лютого 2024, 15:33

Подякуємо нашим старим агробаригам Герегам Косюку і в старому Рінату за "вкрадені" в них вагони. Так само будуть "вкрадені" і ті гроші і зброя які нам зараз дає довірливий Захід. Подякуємо пропаганді юдейців Портнікова Соловйова, яка засвітила мізки смердів і вони не здатні на винахідливість. З покірних гарне м'ясо і раби але погані державники і винахідники.


Новини