Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни прибрали військову техніку зі спірних територій
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни прибрали військову техніку зі спірних територій

Військові РФ забирають техніку зі спірних територій на Далекому Сході, щоб використати її проти України.

3 вересня 2023, 15:10 comments1109
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідник з Токійського університету Ю Коїдзумі стверджує, що Росія перемістила системи протиракетної оборони з Курильських островів, які є спірною територією біля узбережжя Японії. За його словами ця зброя тепер потрапить на український фронт.

Росіяни прибрали військову техніку зі спірних територій

Зенітно-ракетна система С-300. Фото з відкритих джерел

Ю Коїдзумі проаналізував супутникові зображення двох із чотирьох спірних островів, які Японія називає Північними територіями, а Росією Південними Курилами. Фото були зроблені американською компанією Maxar Technologies Inc.

Експерт виявив, що дислоковані на острові Еторофу підрозділи були оснащені зенітними комплексами С-300, які можна помітити на знімках у 2020 році. Однак з вересня 2022 року більшість військової техніки зникла.

За словами Коїдзумі, ймовірно, що арсенал військової зброї перемістився на захід Росії, поблизу кордону з Україною. Експерт також вважає, що в цьому напрямку російська армія вивезла старі танки та гаубиці. Наразі стара військова техніка російської армії чекає ремонту перед відправкою на український фронт.

Ю Коїдзумі заявив, що окрім техніки, росіяни перекидують в Україну війська з Далекого Сходу. Елітна бригада морської піхоти, що базується у Владивостоці, вже зазнала значних втрат у боях. Крім того, є загиблі серед жителів спірних територій.

"Російські військові розгортають всю зброю, яка є в їхньому розпорядженні", — сказав Коїдзумі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські бійці розповіли про нову тактику російських солдатів.

Також "Коментарі" писали про Угорщину, в якій розповіли, як має закінчитись війна в Україні. Представник влади назвав дві ключові умови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини