Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські війська змінюють тактику на фронті: як окупанти ускладнюють контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська змінюють тактику на фронті: як окупанти ускладнюють контрнаступ

Українські бійці розповіли до якої тактики вдаються російські солдати, щоб зупинити контрнаступ.

3 вересня 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна усе більше завдає проблем російським силам та розширює територію звільнених земель у Запорізькій області. Росіяни намагаються зупинити наступ та змінюють тактику. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The New York Times.

Російські війська змінюють тактику на фронті: як окупанти ускладнюють контрнаступ

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Журналісти поспілкувались з українськими морськими піхотинцями, які воюють у Запорізькій області. За їх словами після першої та другої захисної лінії росіян ЗСУ зможе швидше вийти до моря, адже там не буде ніяких укріплень.

Український військові розповіли, що перед атакою російських позицій у населених пунктах вони намагаються взяти височини на флангах і так обмежують росіян. Потім запускають дрони, яки оглядають кожну будівлю. Далі бійці діляться на дві команди. Вогнева група обстрілює окупантів, які ховаються на різних поверхах у будівлях, а інша команда зачищає ці будинки. Якщо це не вдається зробити, то бійці викликають артилерію, яка знищує будинок з росіянами.

Однак українські військові розповідають, що росіяни також адаптуються до бойових дій та ускладнюють просування ЗСУ. Росіяни використовують нову тактику, яка робить мінні поля ще більш смертоносними. Окупанти обливають заміновані території займистою речовиною.

"Щойно українці візьмуться за розчищення територій, росіяни скинуть гранату з безпілотника, перетворивши мінне поле на море вогню з вибухами", — переказує The New York Times слова воїнів ЗСУ.

Крім того, росіяни намагаються контролювати дороги, адже на них легше виявити та знищити міни. Окупанти встановлюють на узбіччі бетонні бункери для кулеметників, а також здійснюють постійний нагляд за дорогами за допомогою безпілотників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль залучає іноземців до війни в Україні. Британська розвідка з'ясувала кого вербує Росія.

Також "Коментарі" писали, скільки населених пунктів звільнила Україна за час літнього етапу контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини