Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни повідомили про "мирний план" Папи Римського
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни повідомили про "мирний план" Папи Римського

Інформацію поширили російські старовіри

7 квітня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск запропонував встановити двотижневе перемир'я в Україні з 9 квітня — на час святкування Великодня католиками та православними. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву голови Світової спілки старовірів Леоніда Севастьянова. Нібито про таку пропозицію йому повідомив понтифік в особистій розмові.

Росіяни повідомили про "мирний план" Папи Римського

Папа Римський Франциск закликає молитись і за українських, і за російських матерів

"Наступний тиждень — це тиждень Великодня католицький, а потім — тиждень Великодня православний. І щойно Папа мені повідомив, що він на честь цього пропонує, щоб у зоні спеціальної військової операції в Україні припинилися всі бойові дії на два тижні — на католицький та православний великодні тижні, — каже лідер російських старовірів. — Тобто, щоб з цієї неділі і протягом двох тижнів взагалі не було б жодних наступів, щоб усі припинили один в одного стріляти і було оголошено перемир'я".

Католики цього року відзначають Великдень 9 квітня, православні християни святкують його тижнем пізніше, 16 квітня.

На сайті "Ватикан ньюз", який відображає позицію Святого престолу, згадок про цей мирний план Папи поки що немає. Але згадується про те, що Папа закликав молитися за українських та російських матерів, які втратили своїх синів у війні.

Слід зазначити, що позиція Святого престолу від початку військового конфлікту відрізняється як від позицій прихильників України, так і Росії. Ватикан займає підкреслено посередницьку позицію, закликаючи молитися за всіх жертв військового конфлікту, як в Україні, так і в Росії. При цьому у своїх публічних заявах Папа покладав відповідальність за початок війни не лише на Росію, а й на євроатлантичну частину Заходу, говорячи про "гавкіт НАТО біля воріт Росії".

Варто нагадати, що напередодні ймовірного українського контрнаступу свій мирний план озвучив союзник РФ, правитель Білорусі Олександр Лукашенко.

На тлі очікуваного українського контрнаступу надійшла ще одна пропозиція "мирного врегулювання" від ще одного, не настільки затятого як Білорусь, але все ж таки союзника РФ, члена БРІКС — Бразилії. Її озвучив президент цієї латиноамериканської країни.

У Меджлісі прокоментували пропозиції "поступки" Росії Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини