Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни починають відступати під тиском ЗСУ: ЗМІ дізналися напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни починають відступати під тиском ЗСУ: ЗМІ дізналися напрямок

За інформацією NYT, російська армія на півдні починає відступати під тиском ЗСУ

3 серпня 2023, 11:47 comments1149
Поділіться публікацією:

Минулого тижня українські захисники в рази активізували свій контрнаступ двома ударами на півдні, очевидно, націленими на міста в Запорізькій області: Мелітополь біля Азовського моря та Бердянськ на сході на Азовському узбережжі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Росіяни починають відступати під тиском ЗСУ: ЗМІ дізналися напрямок

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що українська армія продовжує рухатися за планом, який був узгоджений раніше, а саме – розчищаючи собі шлях, продавлюючи російські оборонні позиції, вимотуючи росіян в обороні.

Західний чиновник, який погодився дати коментар на умовах анонімності, заявив, що росіяни вже мають серйозні труднощі, адже війська перенапружені, до того ж окупанти втратили логістичні зв'язки, на які могли розраховувати раніше. є в окупаційних військ також проблеми з постачанням, технікою та особовим складом.

Генерал ВПС у відставці Філіп Брідлав, який раніше був головнокомандувачем об'єднаних сил НАТО в Європі, заявив, що його прогноз не змінився і він, як раніше впевнений у тому, що українська армія поставить Росію у невигідне становище. За його словами, союзники України вбачають, що українці зуміли почати використовувати тактику. яка дає їм результат. Це змушує росіян відступати із раніше захоплених позицій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українські військові відмовилися від тактики США під час контрнаступу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – контрнаступ української армії буде досить важким та тривалим. Проте США й надалі підтримуватимуть український народ стільки, скільки потрібно. Таку заяву під час брифінгу зробив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини