Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни масово повторили помилку українців: це їм дорого коштувало
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни масово повторили помилку українців: це їм дорого коштувало

Україна на початку контрнаступу зробили помилку та змінили тактику ведення бою, однак Росія повторила помилку і тривалий час не змінювала ходу бойових дій.

8 січня 2024, 09:37 comments2484
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія тривалий час не могла усвідомити помилку своєї танкової стратегії, яка привела до величезних втрат армії РФ. Тим більше, цю помилку вже робила Україна, однак швидко виправила ситуацію, стверджує аналітик Інститут вивчення війни Райлі Бейлі.

Росіяни масово повторили помилку українців: це їм дорого коштувало

Танкова колона. Фото з відкритих джерел

Бейлі розповів про тактику розгортання танків великими групами, яку аналітик назвав "броньованою колоною". Її мета полягала у тому, щоб пробити ворожі лінії. Але ці колони особливо легко виявити та знешкодити, оскільки група танків зазвичай рухається по відкритій місцевості, а дрони постійно спостерігають за ситуацією.

Аналітик вказує на величезні втрати Росії в Авдіївці, де за даними американської розвідки було знищено понад 220 танків і 1300 солдатів РФ з початку жовтня. І Лише в останні тижні росіяни вирішили атакувати піхотою Авдіївку, втративши до цього велику кількість танків. За словами Бейлі, це була зміна тактики, яку Україна зробила ще на початку літнього контрнаступу, коли зазнала значних втрат.

Експерт нагадав, що в перші дні літнього контрнаступу українці спробували використати колони важкої техніки для атаки, однак в мережі почали поширюватись кадри знищеної західної зброї. Тоді деякі офіційні представники США стверджували, що Україна втратила близько 20% поставок за два тижні.

"Але українці швидко зрозуміли, що це не буде успішним, що ці механізовані атаки на підготовлені російські оборонні позиції насправді не дадуть їм здобути території. Україна змінила тактику і почала покладатися на комбінацію невеликих груп піхоти та суміші піхоти з меншою підтримкою бронетехніки для запобігання втратам техніки", — пояснює аналітик з Інституту вивчення війни у виданні Insider.

Після цього повідомлень про масові втрати українських танків та іншої важкої техніки більше не надходили. Тоді як Росія неодноразово робила цю помилку в Авдіївці, де зазнала втрат, відновилась, перегрупувалась, а потім повторила атаку з ще більшими втратами. 

"Росія втратила набагато більше особового складу, набагато більше бронетехніки під час цієї хвилі нападів, ніж у перший раз", — вважає Райлі Бейлі.

Росіяни лише в кінці грудня почали робити щось схоже, що робили українці і це попри те, що армія РФ мала подібний досвід ще на початку війни з танковими колонами.

"Російські війська, очевидно, бачили, як українці зробили цей перехід під час контрнаступу, і це дало результати. Але вони не засвоїли цього, і вони також не вчаться на своїх власних помилках", — говорить експерт.

Бейлі вважає, що Росія може знову піти колонами важкої техніки в атаку, коли вдарять морози і земля стане більш прохідною для танків та бронетехніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Британії назвали приниження, на які пішов Путін через війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про три причини, чому Росія проводить масові ракетні удари по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини