Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія проводить масові ракетні удари по Україні: три основні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія проводить масові ракетні удари по Україні: три основні причини

Данський військовий експерт Андерс Нільсен назвав основні причини російських ракетних ударів по Україні.

7 січня 2024, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий експерт з Королівського оборонного коледжу Данії Андерс Нільсен пояснив основну мету російських масових ракетних атак по території України. За словами аналітика Путін хоче зменшити військовий потенціал України та збільшити прихильність до себе у Росії.

Чому Росія проводить масові ракетні удари по Україні: три основні причини

Причини російських ракетних ударів по Україні. Фото з відкритих джерел

На думку військового аналітика Андерса Нільсена ціль ракетних атак Росії полягає у трьох основних причинах:

  • Змусити Україну використовувати більше ресурсів
  • Знищити українську оборонну промисловість
  • Підвищити рейтинги Путіна в Росії

Андерс Нільсен пояснює, що ракетні удари Росії змушують Україну витрачати значні ресурси на протиповітряну оборону та охорону віддалених від фронту міст.

"Якби не було загрози авіаударів, то Україна могла б використати ці системи ППО на передовій, або витратити гроші на щось інше", — вважає данський військовий експерт.

Іншою причиною Нільсен називає спробу хочуть завдати шкоди оборонній промисловості України. За словами військового аналітики, росіяни розуміють, що війна триває на виснаження, а внутрішнє виробництво стає усе більш важливо, особливо, коли Заходу важко постачати ту кількість зброї, яка потрібна Україні.

Третьою причиною ракетних атак Андерс Нільсен вважає спробу Путіна справити ефект на внутрішню аудиторію, зокрема й ударами по цивільних об’єктах.

"Це популярно в Росії, коли вони здійснюють такі напади, і це робить Путіна на вигляд сильним та всеконтролюючим. Це важливо в умовах майбутніх президентських виборів. І тому я думаю, що деякі з цих ракет, ймовірно, були призначені для ураження цивільних цілей", — говорить Андерс Нільсен.

Військовий експерт вказує на розуміння росіян, що бомбардуючи військові об’єкти вони не отримають хорошого кадру для телебачення, адже українці не будуть їх демонструвати. Таким чином, за словами Нільсена, росіян стріляють по цивільних об’єктах, щоб "отримати вражаючі кадри для телебачення". Однак данський аналітик додає, що "це не означає, що вони бомблять лише цивільні цілі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Андерс Нільсен назвав тактику "хвиль людського м'яса", яку застосовує Путін у війні в Україні сигналом президента РФ для країн Заходу.

Також "Коментарі" писали, що у Британії назвали приниження, на які пішов Путін через війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 січня 2024, 11:54

Якійсь недолугі висновки, як і у наших програшних командувачів. Завжди є дві і більше сторін. Спробуйте подумати так: як би Росія не витрачала гроші на ракети вона б змогла витратити їх на щось інше.


Новини