Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін за допомогою тактики "хвиль людського м'яса" надсилає сигнал Заходу: на що сподівається президент РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін за допомогою тактики "хвиль людського м'яса" надсилає сигнал Заходу: на що сподівається президент РФ

Росія активними військовими діями на фронті переконує Захід допомагати Україні, замість ідеї заморозити конфлікт та прийняти геополітичну реальність.

21 грудня 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий експерт Андерс Нільсен з Королівського оборонного коледжу Данії вважає, що Путін обрав помилкову стратегію на цьому етапі війни. В кінцевому підсумку дії російської армії лише посилять допомогу Україні від країн Заходу.

Путін за допомогою тактики "хвиль людського м'яса" надсилає сигнал Заходу: на що сподівається президент РФ

Росія активними діями на фронті надсилає сигнал для Заходу. Фото з відкритих джерел

Андерс Нільсен зауважив, що український наступ закінчився у жовтні 2023 року, а натомість почався російський, який можна назвати тактикою "хвиль людського м'яса". За його словами це певна військова стратегічна комунікація Путіна для Заходу.

Росія виявила, що на Заході існує певна невизначеність щодо майбутньої допомоги Україні, тому Путін хоче це використати. Один з таких способів, це показати, що допомога Україні – це безнадійно. Російський диктатор сигналізує, що попри велику кількість західної зброї для літнього наступу України, Росія все одно має ресурси у вигляді "гарматного м'яса" та техніки для війни та продовжує йти у наступ.

"Будь-яка допомога, яку вони надають Україні буде в основному витрачена даремно. І тоді є надія, що Захід підтримає аргументи тих, хто хоче припинити постачати зброю в Україну", — пояснює стратегію Росії Андерс Нільсен.

Військовий аналітик вважає, що насправді думка на Заході, яка загрожує підірвати підтримку України є протилежною. Це ідея, що Україна вже перемогла. Що їм вдалось відбити початкову атаку росіян та забезпечити майбутнє України, як незалежної країни, а повернути у Росії більше територій нереально. Тому, коли існує заморожений конфлікт, то обидві сторони мають прийняти геополітичну реальність.

Саме тому за словами  Андерса Нільсена новий наступ Росії і тактика "хвиль людського м'яса" є помилковою з точки зору стратегічних комунікацій. Таким чином росіяни досягають протилежного, ніж те, на що сподівались.

"Замість того, щоб посилити враження, що Україна вже перемогла, і що продовжувати війну безглуздо, вони чітко демонструють, чому важливо продовжувати допомагати Україні, і що буде, якщо підтримка Заходу зникне", — говорить Нільсен.

Таким чином, на думку військового аналітика Росія швидше змушує Захід надсилати Україні більше допомоги, ніж схиляти її до мирних переговорів щодо закінчення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в американців змінилось ставлення щодо допомоги Україні. Після поступового, але тривалого падіння різко збільшилась кількість тих, хто хоче, аби США більше допомагали Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на слова Зеленського про мирні переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини