Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни готуються до утримання одного з ключових міст на півдні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни готуються до утримання одного з ключових міст на півдні

За інформацією розвідки Британії, росіяни посилюють оборонні укріплення на підступах до Токмака.

6 жовтня 2023, 17:20 comments6976
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують посилювати оборонні укріплення на підступах до міста Токмака Запорізької області. Це місто розташоване на мелітопольському напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки Міністерства оборони Великобританії.

Росіяни готуються до утримання одного з ключових міст на півдні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські фахівці цитують слова мера Мелітополя Івана Федорова про те, що окупанти розвивають свою лінію оборони в районі Орєхова, зокрема, у Новопрокопівці будують двоповерхові бункери з тунелями та траншеями.

"У Токмаку будують додаткові фортифікації, траншеї укріплюють бетоном. Також російські офіцери почали евакуювати з Токмака свої родини. Спостерігаються фортифікації на південних підступах до Роботиного", — йдеться у звіті розвідки.

Аналітики зазначають, що росіяни роблять велику ставку саме на бункери, які, як вважають у РФ, мають стати надійним захистом для солдатів та офіцерського складу від вогневої поразки артилерією та дронами-камікадзе.

На думку експертів, такі приготування росіян свідчать про те, що вони очікують на глибший прорив української армії, коли вже доведеться битися на підступах до Токмака.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дедалі більше військових аналітиків сходяться на думці, що українці залишилися лише близько місяця для активних контрнаступних дій цього року. Далі розпочнеться сезон дощів та холодів, просуватися стане проблематично. Які перспективи у ЗСУ вийти на узбережжя Азовського моря цього року? Скільки США ще дають часу на контрнаступ України цього року? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді тривала війна з РФ неминуча – як розуміти заяву Арестовича про переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини