Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни досі не можуть відійти від шоку: в ISW розповіли, що сталося на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни досі не можуть відійти від шоку: в ISW розповіли, що сталося на фронті

В ISW говорять про "велике занепокоєння" в РФ через збиття трьох Су-34 біля Кринок

23 грудня 2023, 07:14 comments7715
Поділіться публікацією:

Збиття Силами оборони України одразу трьох винищувачів-бомбардувальників Су-34 російських окупантів викликало в країні-агресорі значне занепокоєння. Там стурбовані можливим посиленням можливостей ППО ЗСУ на південному напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді аналітиків Інституту вивчення війни.

Росіяни досі не можуть відійти від шоку: в ISW розповіли, що сталося на фронті

Збиття Су-34 окупантів. Фото: із відкритих джерел

"Повідомляється, що Повітряно-космічні сили (ВКС) Росії втратили три штурмовики Су-34 на півдні України в період з 21 по 22 грудня", — йдеться у публікації.

В ISW зазначили, інформацію про збитки цієї п'ятниці трьох літаків українськими військовими на південному напрямку підтвердили в російських ВПС.

Водночас російські "військори" стверджують, що українська ППО збила ці Су-34 на Херсонщині в районі Кринок.

"Російські "військори" відреагували на поодинокий інцидент великою стурбованістю щодо можливостей протиповітряної оборони ЗСУ на півдні України", — повідомляється у звіті.

Також аналітики ISW нагадали, що перед цим російські загарбники втратили два вертольоти Мі-8, бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35 "під час інциденту" у Брянській області 13 травня 2023 року. Тоді реакція в РФ щодо можливостей ППО ЗСУ була схожою.

Зазначимо, 22 грудня командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що захисники збили три російські літаки Су-34 на південному напрямку. Деталі операції Олещук не розкрив, як і точні локації. У свою чергу спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що росіяни мають десятки таких літаків, вони продовжують їх виробляти. Це одні з нових бортів на озброєнні російської армії. Саме з них окупанти завдають ударів авіаційними бомбами та ракетами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни назвали період, коли росіяни посилять наступальні штурми в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини