Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни активно поширюють фейк про ЗСУ у Курській області: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни активно поширюють фейк про ЗСУ у Курській області: про що йдеться

За інформацією ЦПД, росіяни поширюють фейк про нібито "хімічну атаку" ЗСУ в Курській області

22 серпня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти розповсюджують черговий фейк про те, що Збройні Сили України нібито "вчинили хімічну атаку" в Курській області через "нездатність прорвати російську оборону". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації РНБО.

Росіяни активно поширюють фейк про ЗСУ у Курській області: про що йдеться

Операція у Курській області. Фото з відкритих джерел

Російські пропагандисти звинувачують українську армію в тому, що вона нібито "порушила" норми міжнародного права та "застосувала хімічну зброю" проти російських військових. Однак ці заяви є помилковими і не мають жодних підтверджень.

"По-перше, Україна є учасником Конвенції про заборону хімічної зброї і суворо дотримується своїх міжнародних зобов'язань. По-друге, рашисти не наводять жодних доказів, що також є ознакою фейку", — заявили в ЦПД.

Зазначається, що насправді саме російські війська неодноразово були помічені у використанні хімічної зброї проти українських позицій, що є воєнним злочином та порушенням законів війни.

ЦПД зазначає, що поширення таких помилкових меседжів є частиною стратегії Кремля з інформаційної пропаганди про події в Курській області, про що раніше розповідав керівник Центру, офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські військові в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм, ізолювавши в результаті близько 300 миль території і відрізавши російські підрозділи, що знаходяться там, від основних сил. Про це пише Forbes.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Курська операція виявиться марною: чому тепер все залежить від позиції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини