Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіянам довелося рятуватися втечею: Сирський розповів, що звільнили ЗСУ на Херсонщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіянам довелося рятуватися втечею: Сирський розповів, що звільнили ЗСУ на Херсонщині

ЗСУ встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном

29 квітня 2024, 06:54
Поділіться публікацією:

Українські захисники не лише дають жорстку відсіч ворогові, стримуючи його наступ, а й поступово звільняють свою землю. Так, українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі.

Росіянам довелося рятуватися втечею: Сирський розповів, що звільнили ЗСУ на Херсонщині

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Головком зазначив, що російські окупаційні війська продовжують намагатися вибити українські сили з Кринок на лівому березі Херсонської області.

"Успіху (ворог — ред.) не має на жодному з напрямків. Більше того, на Херсонському напрямку нашим підрозділам вдалося просунутися в районі Велетенського та встановити контроль над островом Нестрига", — повідомив Олександр Сирський.

Варто зазначити, що українські військові вже кілька місяців утримують плацдарм на лівому березі Херсонської області в районі села Кринки. Більше того, українським захисникам навіть вдається його розширювати, рухаючись лівобережжям.

Росіяни весь цей час намагаються вибити звідти підрозділи ЗСУ, але це їм не вдається. Лише сьогодні, 28 квітня, російська армія за підтримки авіації тричі атакувала позиції ЗСУ у районі Кринок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розстріл українських військовополонених під Кринки: стало відоме прізвище того, хто наказав.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські загарбницькі війська зазнають величезних втрат на лівому березі Херсонської області у Кринках. Росіянам доводяться підтягувати резерви, бо вони втрачають 60-70% своїх штурмових груп. Про це в ефірі каналу "FREEДОМ" повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Якщо в Запорізькому напрямку облаштовано всю ситуацію — від ландшафту до скупчення військ для того, щоб регулярно проводити штурми. То на Херсонському напрямку, де в районі Кринок ворог безуспішно вже багато місяців намагається вибити наших із плацдарму, тут складна ситуація у них (росіян — ред.) із формуванням штурмових підрозділів", — зазначила спікер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/osirskiy/670
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини