Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія зупиняє програму «зернового коридору» з Україною після вибухів у Севастополі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зупиняє програму «зернового коридору» з Україною після вибухів у Севастополі

РФ вирішила припинити участь в програмі по експорту продукції з портів України.

29 жовтня 2022, 18:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після ранкових вибухів в акваторії Севастополя керівництво Російської Федерації вирішило зупинити зернову програму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міністерство оборони Росії.

Росія зупиняє програму «зернового коридору» з Україною після вибухів у Севастополі

Кораблі в українському порту. Фото з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що через нібито терористичний акт з боку України проти кораблів Чорноморського флоту, які здійснювали безпеку програми "зернового коридору" Росія призупиняє участь в цьому проєкті. Також російське міністерство звинуватило британських спеціалістів, які нібито допомагали українським військовим в атаці на кораблі.

"З урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великобританії терористичного акту проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у забезпеченні безпеки "зернового коридору", російська сторона припиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів", — йдеться в повідомленні від Міністерва оборони Росії.

Нагадаємо, що вранці 29 жовтня жителі Севастополя почули кілька потужних вибухів. Як стало відомо пізніше ушкоджень зазнали кілька кораблів. Одним з яких був фрегат "Адмірал Макаров", що перейняв лаври головного корабля Російської Федерації в Чорному морі. Російський фрегат перевозить ракети "Калібр". Саме з цього корабля було завдано ударів по Вінниці внаслідок якого загинала дівчинка, на ім'я Ліза. 

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Криму хакери зламали російські телеканали та показують відео з ранковими атаками по кораблях в бухті Севастополя. На відео видно, як ушкоджень завдають кільком російським суднам. самим же росіянам заборонили викладати відеоматеріали з наслідками ранкових вибухів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини