Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знову хоче захопити Куп'янськ до березня: в Україні відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову хоче захопити Куп'янськ до березня: в Україні відреагували

Forbes написав про 500 танків РФ для наступу на Куп'янськ, але у Харківській ОВА не вважають це новиною

5 лютого 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов прокоментував статтю Forbes, в якій йдеться про настання загарбницької армії РФ на Куп'янському напрямі. Як передає портал "Коментарі", у своєму Telegram-каналі він зазначив, що російські окупаційні війська наступають на цьому напрямі з лютого 2022 року, а також намагаються знову окупувати території, з яких їх вибили ЗСУ, оскільки для них цей напрямок є логістично важливим. Також загарбники щодня застосовують на Куп'янщині весь свій арсенал зброї.

Росія знову хоче захопити Куп'янськ до березня: в Україні відреагували

Куп'янськ. Фото: з відкритих джерел

"Вже понад півроку на всіх ділянках фронту йдуть важкі бої, росіяни ведуть штурмові дії високої інтенсивності. Але ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність усієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки. Нам є що протиставити ворогові", — додав Олег Синєгубов.

Зазначимо, такій заяві Синєгубова передувала інформація у ЗМІ про те, що Росія нібито стягує до Куп'янська 500 танків, до 600 одиниць бойових машин, сотні гаубиць та 40 тисяч військ. Видання заявляє, що захоплення Куп'янська – це основна мета росіян.

"Кусочок Харкова був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні", — пише Forbes.

Водночас видання заявляє, що кількість українських військ на вказаній частині фронту близько 20 000 військових та сотні танків, бойових машин та гаубиць.

"Але для українців не проблема людей і транспорту. Проблема у боєприпасах. США були одним із найбільших донорів 155-міліметрових снарядів для найкращих українських гаубиць, а республіканці в Конгресі США припинили допомогу Україні. З того часу щоденний запас снарядів для українських військових скоротився на дві третини — до 2000 снарядів. У той же час, російські сили випускають до 10 000 снарядів на день завдяки постійним постачанням боєприпасів із Північної Кореї", — пише Forbes.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому лютий критично важливий місяць для України: які очікування від рішень союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/synegubov/8287
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини