Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знову атакувала Україну ракетами: як спрацювала ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову атакувала Україну ракетами: як спрацювала ППО

ППО збила всі цілі у напрямку Києва

1 травня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", в ніч проти понеділка, 1 травня, в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Сигнал про небезпеку звучав у Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Луганська область та тимчасово окупований Крим "червоні" на карті вже тривалий час. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак закликав українців не ігнорувати сповіщення про небезпеку.

Росія знову атакувала Україну ракетами: як спрацювала ППО

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Після сигналу про повітряну тривогу в ряді областей повідомлялося про гучні звуки. Поки що інформація з регіонів обробляється в Києві вже заявили, що українські сили ППО сьогодні вночі, 1 травня, знищили всі ворожі цілі в повітряному просторі столиці.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. Другу поспіль за останні 3 дні. За попередньою інформацією, обстріл ракетами було здійснено з літаків стратегічної авіації (типу Ту-95МС)", — йдеться у повідомленні КГВА.

Повідомляється, що війська РФ завдавали удару комплексно – одночасно крилатими ракетами та дронами. За попередньою інформацією, у повітряному просторі Києва силами української ППО всі ворожі ракети та БПЛА було знищено. Дані уточнюються.

За оперативними відомостями, на даний момент – жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об'єктів чи інфраструктури не зафіксовано.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Зеленського та Цзіньпіна – які від них очікування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна прощається з квітнем і входить у травень, сповнений надій (у тому числі в ракурсі майбутнього контрнаступу ЗСУ), а також традиційних погроз, пов'язаних із російською агресією. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чого, ймовірно, очікувати Україні на різних фронтах – власному військовому, фінансово-економічному, внутрішньо- та зовнішньополітичному.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини