Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія зібрала величезну армаду танків та війська для нового наступу: чи готові ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зібрала величезну армаду танків та війська для нового наступу: чи готові ЗСУ

Російська армія готує масштабний наступ, щоб повністю окупувати Донецьку, Луганську та частково Харківську області.

5 лютого 2024, 10:57 comments3300
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські війська підготували близько 500 танків та кілька десятків тисяч війська, щоб здійснити масштабний наступ на Куп’янськ. Попри це, у ЗСУ заявили, що мають, що протиставити російській армії на цьому напрямку.

Росія зібрала величезну армаду танків та війська для нового наступу: чи готові ЗСУ

Росія підготувала сотні танків та тисячі військових до наступу. Фото з відкритих джерел

Видання Forbes повідомило, що російська армія зібрала 500 танків, 600 бойових машин, сотні гаубиць та 40 тис. військових, щоб мати можливість захопити раніше деокуповані території Харківщини. В Українському центрі оборонних стратегій вважають, що Росія планує спробувати окупувати повністю Луганську, Донецьку області, а Харківську до річки Оскіл, що протікає через Куп'янськ.

Російська армія має час до березня 2024 року, адже саме тоді у Росії відбудуться вибори, а такі військові дії стануть великим "подарунком" для Путіна.

Forbes вказує, що Україна бачить спроби Росії з наступом та сформувала нові бригади, які перекинуло на Куп’янський напрямок. Крім того, українські військові готують оборонні укріплення. Однак видання вказує, що найважливішим інструментом у спробі зупинити російську армаду танків стануть FPV дрони, які активно використовуються через дефіцит артилерійських боєприпасів.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також вказує на готовність ЗСУ та наголошує, що росіяни на Куп’янському напрямку ведуть постійні спроби наступу з лютого 2022 року та атакують великою кількістю техніки.

"Але ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Нам є що протиставити ворогу", — наголосив Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії визнали, що не здатні захистити своє ключове місто.

Також "Коментарі" писали, що російська ДРГ намагалась прорвати український кордон на півночі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини