Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія здивована новою українською зброєю: такої на фронті ще не було
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія здивована новою українською зброєю: такої на фронті ще не було

Російські військові заявили про використання Україною нових безпілотників у війні.

8 лютого 2024, 17:45 comments2337
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські воєнкори поширили в соцмережах фотографії українського реактивного дрона-камікадзе, який вперше застосовується на війні. Безпілотник виготовлений з матеріалів, що ускладнює його виявлення та наводиться на ціль за допомогою оператора.

Росія здивована новою українською зброєю: такої на фронті ще не було

Деталі невідомого українського безпілотника. Фото з відкритих джерел

Україна активно працює над виготовленням або залученням безпілотників для війни, які у випадку дефіциту артилерії стали одним з основних видів боротьби з російськими окупантами.

Точні бойові можливості нової моделі дрона невідомі, однак за допомогою фотографій уламків військові експерти зробили кілька ключових висновків про високоякісні безпілотники.

Новий дрон використовує німецький реактивний двигун JetCat P400-PRO, а корпус БПЛА виготовлений з дерева, вуглецевого волокна та скловолокна, що ускладнює його виявлення засобами РЕБ.

Дрон не має власної системи наведення, таким чином безпілотником керує оператор, або ж дані про ціль вводяться безпосередньо перед його вильотом. Реактивний двигун свідчить, що цілі для атак мають бути на відносного короткій відстані для безпілотника – кілька десятків кілометрів. Крім того, дрон нібито обладнаний осколково-фугасними боєголовками.

Деякі військові аналітики вважають, що новий український дрон схожий на британський безпілотник Banshee. У травні Велика Британія анонсувала передачу Україні "сотні нових безпілотників", але досі не назвала модель дронів. Інші вважають, що це розробка України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що хакери з’ясували, скільки для Росії коштує безпілотник Shahed-136.

Також "Коментарі" писали про те, що в Україні створять Сили безпілотних систем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини