Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хакери з’ясували, скільки для Росії коштує безпілотник Shahed-136
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери з’ясували, скільки для Росії коштує безпілотник Shahed-136

Зламавши сервери компанії, яка сприяє незаконному продажу зброї з Ірану в Росію, хакери дізнались ціну безпілотника Shahed-136.

6 лютого 2024, 16:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група хакерів Prana Network отримала доступ до серверів іранської компанії IRGC Sahara Thunder на яких виявила ціну поставок Shahed-136 до Росії. Ціна залежить від кількості одиниць замовлення. Щонайменше один іранський Shahed-136 для Росії коштує 193 тисяч доларів.

Хакери з’ясували, скільки для Росії коштує безпілотник Shahed-136

Іранський безпілотник Shahed-136. Фото з відкритих джерел

4 лютого хакери Prana Network зламали сервери іранської компанії, яка продає зброю Росії та отримали 10 Гб файлів. У них зокрема вказані багатомільйонні контракти Росії та Ірану на закупівлю дронів. 

У документах виявлено, що Іран запропонував стартову ціну для Росії за один Shahed-136 23 млн рублів (375 тис. доларів). Після переговорів іранська сторона пішла на поступки та запропонувала ціну на свої безпілотники "шахед" залежно від об’єму замовлення.

Якщо Росія замовляла 6 тис. дронів, то ціна за один Shahed-136 склала 12 млн рублів (193 тис. доларів). У випадку замовлення 2 тис. "шахедів", то  — 18 млн рублів (290 тис. доларів).

Крім того, у документах зазначено, що Росія мала намір випустити за іранською ліцензією 6 тис. безпілотників впродовж 2,5 років.

Загальна сума контракту між РФ та Іраном склала 108,5 млрд рублів (1,750 млрд доларів). Сюди входить забезпечення 6 тис. комплектів БПЛА Shahed-136, передача технологій, програмне забезпечення та обладнання. Згідно з іншими оприлюдненими документами, Росія оплачує більшість зброї, яку купує в Ірана золотом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький генерал дав прогноз, коли закінчиться війна в Україні.

Також "Коментарі" писали про Росію, яка шантажує бананами Еквадор за допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://simorgh.io/files/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ikk;

6 лютого 2024, 17:37

почему вы все боитесь опубликовать картинку, в которой чётко видно, что всё это идёт через азерский порт?


Новини