Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія збільшила кількість бойових дельфінів для оборони Севастополя – аналітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія збільшила кількість бойових дельфінів для оборони Севастополя – аналітики

Росіяни використовують для оборони Севастополя військових дельфінів.

15 червня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перед загрозою елітних водолазів українського спецназу Росія намагається створити захисні системи на морських підступах до Севастополя. Окрім протиторпедних сіток та ракетних установок у зоні узбережжя Севастополя також збільшилась кількість військових дельфінів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Naval News.

Росія збільшила кількість бойових дельфінів для оборони Севастополя – аналітики

Військовий дельфін. Фото з відкритих джерел

За інформацією аналітиків ресурсу Росія переймається можливою атакою українських сил з моря по Севастопольській військово-морській базі. Таким чином кількість дельфінів, що перебувають під контролем армії РФ у Севастополі збільшилась з 3-4 до 6-7 осіб. Таким чином російські військові посилили частоту та площу патрулювань за допомогою дельфінів.

"Морські ссавці мають беззаперечну перевагу, навіть, перед найспортивнішим плавцем; ніхто не може переплисти дельфіна", — вказують аналітики.

Аналітики вказують, що дельфіни це частина багаторівневої системи захисту росіян у Севастополі. За межами бухти знаходяться корабель з гелікоптерами та катерами, які охороняють територію від підводних та надводних небезпек. Вхід у гавань Севастополя перекритий сітками у кілька рядів, де і патрулюють дельфіни. Їх головне завдання знайти дайверів, що намагаються проникнути на територію міста.Також по периметру існують інші захисні системи, зокрема вибухівка та системи ППО.

Росія збільшила кількість бойових дельфінів для оборони Севастополя – аналітики - фото 2

Варто зазначити, що у Севастополі існував навчальний центр для дельфінів та білух ще з радянських часів, потім він був під контролем України, а з моменту незаконної анексії у 2014 його захопила Росія. Програми з бойовими дельфінами були популярними також у США та Швеції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що російський "кит-шпигун" на ім'я Гвалдімір наблизився до густонаселеного регіону Норвегії.

Також "Коментарі" писали про російського військового, який розстріляв своїх на Бахмутському напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини