Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія завдала масованого ракетного удару: де в Україні було гучно
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія завдала масованого ракетного удару: де в Україні було гучно

Росіяни здійснили новий масований ракетний удар по Україні. Сили ППО знищили більшість ракет та усі дрони "шахед", якими атакувала Росія.

26 травня 2024, 08:18 comments1669
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В ніч на 26 травня Росія здійснила нову масовану атаку по Україні. Росіяни застосували бомбардувальники Ту-95МС з яких випускали крилаті ракети, а також атакували дронами "шахед" та "Кинджалом". Нові атаки Росії були зосереджені на Хмельницькій та Вінницькій областях.

Росія завдала масованого ракетного удару: де в Україні було гучно

Росія завдала ракетного удару по Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з моніторинговими каналами атака БПЛА тривала п’ять годин. Безпілотники пролетіли через Одещину, Миколаївщину, а також Київщину та прямували у бік Вінницької та Хмельницької області.

Ракетна атака тривала 2 години, 20 хвилин. Росіяни запустили ракети зі щонайменше  4-х бортів Ту-95 з району Саратовської області РФ. Вони увійшли на територію України о 3:30.

Ракети прямували на захід через Київщину та Житомирщину, а також на Львівщину. Мер Львова Андрій Садовий вказав, що дві ракети, які рухались у бік Львова зникли з радарів. Інші ж ракети завдали ударів по Старокостянтинову Хмельницької області. Крім того, Росія підняла в повітря МіГ-31К з якого запустила по цьому місту ракету "Кинджал".

Також під ракетний удар потрапила Вінниччина. За словами керівника Вінницької ОВА у регіоні було влучання в житловий будинок, є поранені та здійснюється евакуація.

Загалом ППО працювала щонайменше у Київській, Одеській, Львівській, Івано-франківській, Хмельницькій, Вінницькій областях. За ніч українські сили ППО змогли знищити усі 12 запущених ракет Х-101 та 31 "шахед" над Україною. Однак не вдалось ліквідувати 2 ракети Х-47М2 "Кинджал". В момент масованої ракетної атаки РФ по Україні у Польщі підняли бойову авіацію в повітря.

О 5:20 було оголошено відбій повітряної тривоги.

Раніше портал "Коментарі" повідмовляв, що Зеленський назвав кількість ракет, які має Росія для ударів по Україні.

Також "Коментарі" писали, що в Повітряних силах попередили про нові цілі російських масованих атак по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини